Sebgyógyító krémek plasztikai műtét után – melyiket válasszam


A plasztikai műtét előtt álló páciensek gyakran aggódnak azon, hogy milyen és mekkora heg fog visszamaradni a beavatkozás után. A nyomok eltüntetése legnagyobb részben a sebész feladata, hogy olyan kicsi vágást ejtsen, amekkorát csak lehet. A gyógyulási folyamatban azonban a páciens is tehet a hegesedés elősegítéséért. A plasztikai műtétek után érdemes a heget valamilyen krémmel kezelni. A sebnek különböző tápanyagokra van szüksége, hogy egészséges, szép bőr alakuljon ki. Ezeket a tápanyagokat be lehet vinni a szervezetbe élelmiszerrel vagy pedig kívülről, krémek használatával. Cikkünkben összeszedtük, mikor érdemes krémet használni és milyen termékeket ajánlunk.

Mikortól érdemes krémet használni és meddig?

A krémeket a műtétet követő egy-két hétben érdemes elkezdeni használni, miután a varratokat már eltávolították. Ezt a lépést nagyon fontos megvárni, hogy a krém a későbbiekben csak a már összeforrt sebre kerüljön. Mielőtt bármilyen krémet is felvinne a hegre, mindenképpen kérje ki a sebésze véleményét a használatról. A hegek a krém rendszeres használatától elkezdenek majd halványodni, csökken a bőrpír és az érzékenység. A cél, hogy teljesen kifehéredjenek és eltűnjenek, ami azonban fél évbe is beletelhet. Így mindenképpen hasznos, ha rendszeresen, gondos odafigyeléssel ápoljuk a kialakult heg teljes területét a műtétet követő hónapokban.

Sebgyógyító krémek

A sebgyógyító krémek piacán rengeteg termékkel találkozhatunk, ami biztos gyógyulást, hegesedésmentes bőrt ígér! Ezek közül kiválasztottunk párat, amit orvosaink és pácienseink nyugodt szívvel ajánlanak.

Basic Care 1

Basic Care 1 a Belico termékcsalád tagja, amely segíthet a műtéti heg eltüntetésében. Ez a termék kifejezetten érzékeny bőrre van kitalálva. Megszünteti a bőr irritációját és enyhíti a gyógyulástól kialakult viszketést. Így már a varratszedés után is enyhülést hozhat a páciensnek. Táplálja a száraz bőrt, mélyrétegű bőrápoló hatásának köszönhetően hidratálja és E- és A- vitaminokkal tölti fel a belsőbb rétegeket. Ez az egyik leghatékonyabb bőrhidratáló Belico krém. Magas hialuronsavtartalma feszesíti és táplálja a bőrt, illetve javítja a vér tápanyagszállítását. Ez a sebképződésben és az új bőr kialakulásában egyaránt fontos. Továbbá tartalmaz gránátalmamag olajat, szezám olajat, jojoba olajat és tömjén kivonatot is.

Basic Care 2

Ugyanezen termékcsaládból a Basic Care 2 egy olyan Belico termék, ami többrétegű liposzóma-nanoszóma-ceramid (LCN) komplexum segítségével regenerálja a bőrt. A krém tartalmaz továbbá avokádó olajat is, amiben fitoszterolok találhatóak. Ezek visszaadják a bőr védekezőképességét és puhaságát. Ez alapján kívülről nem jutnak be káros anyagok a sebbe, ami elősegíti a természetes gyógyulási folyamatot. A bőrnek javul a vízháztartása és kevesebb nedvességet veszít, ami a műtéti hegek kezeléséhez igencsak előnyös. A bőr rövid időn belül simább és flexibilisebb lesz, mivel táplálja a hámló bőrt. Segíti nyugtatni az irritációt is. A készítménynek magas az E- és C-vitamin tartalma, ami elengedhetetlen az egészséges bőr kialakulásához és a seb regenerálódásához. Hatóanyagaiból ki kell emelnünk a ligetszépeolajat és a sheavajat, amik a vitaminok hordozójaként is szolgálnak, így a hatás még biztosabb.

A Basic Care 2. 30 ml-es kiszerelésben kapható.

Basic Care 3

A Basic Care 3 szintén igazán hatásos a műtét utáni heg eltüntetésében. 40 év feletti hölgyeknek ajánljuk, mivel ez a termék az igényes bőrre a leghatásosabb. Három magas koncentrációjú anyagot tartalmaz. A carnosine liposzóma feszesíti a bőrt, a tripeptidek serkentik a kollagén termelődését, a fucoidan-escin-coffein (FEC) liposzómák pedig javítják a vérkeringést, így a seb tápanyagokkal való ellátását. Ezen kívül tartalmaz még természetes növényi olajokat, tejsavat és hialuronsavat.

sebgyógyító krémek plasztika után

Segít a szakember

Fontos tudni, hogy amennyiben mellplasztika vagy egyéb műtéten vagyunk túl, ami a bőrön hegeket hagy, minden esetben kérhetjük a beavatkozást végző szakember tanácsát. Abban az esetben, ha az orvos nem ismeri az adott krémet, bátran mutassuk meg neki! Mivel a hidratáló, regeneráló krémek összetevője hasonló nem érheti nagy meglepetés a plasztikai sebészt.

További kérdése van?

Kérdezzen ingyenes mellplasztika konzultáció keretében!

Jöjjön el egy személyes, kötelezettségektől mentes beszélgetésre, ahol plasztikai sebészeink minden kérdésére készséggel válaszolnak.

Kapcsolódó cikkeink