mellfelvarráshoz mellimplantátum kiválasztásaSokan tévhitben élnek, amikor azt hiszik, hogy a lógó mellek helyrehozhatók, ha hatalmas implantátumokat helyeztetnek el bennük. Viszonylag kicsi lógás esetén lehet implantátum behelyezésében gondolkodni. Ezt a műtétet is csak akkor tudják elvégezni, ha a bimbóudvar alsó széle még nem lóg a mell alatti redő magassága alá. Amikor ennél sokkal nagyobb a mell lógása, akkor a behelyezett implantátum ellenére még sokkal jobban fog lógni. Ilyenkor szövődmények is felléphetnek, ezért ezzel nagyon óvatosan kell bánni. Teljesen mindegy ezekben az esetekben, hogy izom alá, vagy esetleg a mirigyállomány alá helyezik be magát az implantátumot. Vizsgáljuk meg tehát, mellfelvarrás implantátummal vagy nélkül érdemes mellplasztikai műtétet végeztetni!

Mikor javasolt a mellfelvarrás implantátummal?

Általában szüléskor illetve szoptatáskor vagy esetleg alkati tényezőkből kifolyólag következik be a mellekmellfelvarrás implantátummal előtte utána megereszkedése. Sokan úgy gondolják, hogy mindenért a mellizom a felelős, pedig ez nem így van. A mellek megereszkedése a kötőszövet, a mirigyállomány és a bőr állapotától függ. Szoptatás idején a mirigyállomány térfogata minden esetben csökkenni fog és természetesen ezáltal a mell megereszkedik, azaz lógásnak indul. Azoknál a hölgyeknél, akiknek szülés előtt nagy volt a mellük és az a mellkasukhoz aránytalan méretű volt, úgy a mellfelvarrás nem lesz elég. Ilyenkor mindenképpen a mellfelvarrás mellett az implantátum behelyezését is javasoljuk. A mellfelvarrás és a mellnagyobbítást tehát ebben az esetben együtt szükségszerű elvégezni.

A beavatkozás utáni hegek és gyógyulási idejük

beavatkozás utáni hegekA felvarrás minden esetben némi heggel jár. Az implantátumok esetében lehet teljesen más a kimenetel, hiszen azt a hónaljon keresztül is be lehet helyezni, ilyenkor nem lesz a mellnél hegesedés. Elkeserednie azonban senkinek sem kell, hiszen a mellfelvarrás hegei is képesek elvékonyodni, bár ehhez idő kell. A vizuális látvány valószínűleg ezt minden hölggyel feledtetni fogja. Csak a felvarrásban gondolkodni nem éppen ideális, hiszen az tulajdonképpen a bőr átszabását jelenti és nem képes annyira tartós eredményt produkálni, mint ha implantátumot is helyezünk be a mellekbe. A tökéletes mellforma eléréséhez a mirigyállományt meg kell emelni és a mellizomhoz kell rögzíteni, majd ki kell alakítani, a formáját is. Ha ezeket a lépéseket nem végzik el műtét közben a sebészek, akkor számolni kell azzal, hogy a bőr ki fog tágulni és a hegek kiszélesednek valamint a mellek újra meg fognak ereszkedni. Ilyen esetekben csak az új műtét tud megoldást nyújtani. A műtét után körülbelül 3-6 hét alatt fog a terület kisimulni, de ez idő alatt is speciális melltartó viselése ajánlott. Valamint szükségszerű a kötelező kötözésekre is visszajárni és kerülni a sportot, valamint minden olyan tevékenységet, amely a seb megfeszülését előidézheti.

A legkorszerűbb technikák alkalmazása a klinikán

Ma már nem szükséges a hagyományos bimbóudvari bemetszést és a függőleges és hosszanti bemetszést elvégezni, ha kismértékű megereszkedésről van szó. Általában a szükséges bőrtöbblet kerül eltávolításra úgy, hogy minél kisebb legyen a bőrmetszés helye, így a seb is sokkal gyorsabban és látványosabban gyógyul. Amikor nagymértékű a lógás, akkor a bimbóudvarnál megejtik a bemetszést, majd egy függőleges bemetszéssel folytatják, így a további hegek is elkerülhetők.

Ezeket az eljárásokat a legbiztosabb kezek a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberei végzik így. Ha szeretnél ingyenes konzultáció keretében személyes megbeszélést folytatni hazánk egyik  legjobb plasztikai sebészével, jelentkezz be itt!

ingyenes konzultáció