A mellplasztikáról alkotott vélemények jelentősen változtak az elmúlt évtizedekben. Természetesen vannak ellenzői és támogatói is, mint minden más hasonló jelenségnek. Magyarországon a mellplasztika megítélése ugyanolyan kettős, mint ahogy a szomszédos országokban vagy éppen az Egyesült Államokban. A változatos megítélésnek sok oka van, ilyen például a temérdek tévhit, rémhír, vagy éppen az egyes emberek gondolkodásmódja, mondván hogy a természetes a legjobb, míg más inkább szeretné tökéletessé tenni az alakját, akár műmell segítségével.

mellnagyobbítás vélemények

A mellplasztika vélemények annak függvényében is változhatnak, hogy éppen milyen típusú beavatkozásról van szó. Példának okáért egy betegség miatt eltávolított mell rekonstrukcióját inkább támogatják a családtagok és barátok, mint mondjuk egy “feleslegesnek” ítélt mellnagyobbítást. Valójában ez az egyik legnagyobb gond a mellplasztikával: a megítélés. S hogy miért? Mert maguk a mellplasztikai beavatkozások alacsony kockázattal járnak, de a hosszú távú hatása egy-egy ilyen műtétnek előnyös lehet. Egy idő után pedig senkit sem fog már izgatni a kérdés, elfogadják és kész. Sőt, még tetszhet is nekik miután megbarátkoztak a gondolattal!

 

Tévhitek és a múlt

A szilikon mellel kapcsolatban az egyik legnagyobb kifogás az az, hogy veszélyes, mert “kiszakadhat”, “meggyűrődhet”, meg hát mégiscsak “műanyag és mérgező”. Ez nagyjából a 90-es évekig hordozott is magában némi igazságon alapuló félelmet. Ma már azonban nem igazán fenyeget az a veszély egy hölgyet sem, hogy nagyobb nyomásra, edzés miatt, és hasonló okokból kilyukadhat az implantátum és a szilikon a szervezetbe kerülhet. Ma az FDA ellenőrzi (az FDA a világ legszigorúbb ellenőrző szervezet, ami az élelmiszert és egészségügyi termékeket ellenőrzi) a mellimplantátumokat, és ez az szervezet gondoskodott arról is, hogy annak idején egy időre kivonták a kockázatos szilikon implantátumokat és csak sóoldattal töltött implantátumot lehetett használni. Ma több prominens gyártó szilikon implantátuma is forgalomban van, ezeket használja a legtöbb hazai plasztikai sebészet is.

A múltban voltak gondok a műmellekkel, de ma már nem fenyegetnek ilyen veszélyek, főleg úgy, hogy azért idehaza nehezen lehet maszekban plasztikát végezni, mint ahogy azt a filmekben (és lehet hogy a valóságban is) láthatjuk.

 

Természetesen jobb?

A természetes cici a legjobb! – biztos elhangzott már hasonló tartalmú mondat egy-egy beszélgetés során. Gyakran még olyanok is ellenzik a mellplasztikát, akik amúgy nem igazán a természet hívei, és a kisujjukat sem mozdítják azért, hogy zöldebb legyen az életterük. De ha az kerül szóba, hogy mellplasztika pro vagy kontra, akkor egyből hevesen tiltakoznak, mondván a természetes mell a legjobb! Mindannyiunknak vannak ilyen ismerősei, igaz? Nők és férfiak egyaránt szeretnek a természetességgel érvelni, és olyan dolgokat hoznak fel, mint a természetes mell az igazi, hiszen azzal lehet szoptatni, meg jobban is néz ki, és jobb a tapintása. Nos, valahol igazuk is lehet. De az például tévhit, hogy nem lehet “megcsinált” mellekkel szoptatni.

mellplasztika vélemények

A szilikon protézis pro és kontra

A szilikon protézis előnyeit és hátrányait lehetne oldalakon át sorolni, még akkor is, ha nem vesszük hozzá a szubjektív véleményeket. Az előnyöket tekintve a szilikon implantátummal hosszú távú eredményt, erős tartást és megmaradó formát lehet elérni. Mivel a rugalmas gél úgy lett kialakítva, hogy állagát tekintve a lehető legjobban hasonlítson a mellszövetre, így szinte észrevehetetlen a különbség. Szubjektívan nézve a dolgot, a műtéten átesett nők többsége jobban érezte magát utána, nőtt az önbizalma, sőt gyakran javított a párkapcsolaton, nemi életen és en bloc a szociális életen. Ha a hátrányokat kellene nézni, akkor inkább csak hibák jöhetnének szóba, mint például a nem megfelelő méret kiválasztása (ami a páciens és az orvos közös felelőssége lenne), nem megfelelően megtervezett beavatkozás, vagy rendkívül ritkán a hibás implantátum. Ritkán ugyan, de előfordult már olyan, hogy egy hölgy a műtét után rájött, hogy mégsem kellett volna neki a nagyobbítás, és nem tud együtt élni az új mellekkel – emiatt pedig pár hónap múlva inkább kivetette az implantokat.

Összefoglalva: mellplasztika vélemények – prok és kontrák csatája

A mellplasztika vélemények sokat változtak, ez tény. Még sokszor előfordul, hogy ha szóba kerül mondjuk egy nagyobbítás, akkor előjönnek az olyan érvek, hogy az csak a felnőtt tartalmat gyártóknak és a luxus prostituáltaknak kell. Ezek nagyon sarkított érvek, nem is érdemes velük foglalkozni. Általában egy, maximum két ember véleményét kell megismerni és megfontolni: az Ön saját véleményét, és a közvetlen közelében élő férj, barát, barátnő véleményét. Mindenki más mellékes, az Ön és a közvetlen családja életét befolyásolhatja egy mellplasztika. Mi azt mondjuk, ne hallgasson a károgókra, csak a valódi érveket felhozókra! Ha pedig érdekli egy szakértő véleménye, kérjen konzultációt intézetünkben, és szerezze meg a válaszokat kérdéseire.