Mellplasztika TB támogatással - Mikor van rá lehetőség?Van lehetőség a TB (Társadalom Biztosítás) által való mellplasztika finanszírozására vagy OEP (Országos Egészségügyi Pénztár) támogatásra. A kérdés már csak az, hogy vajon miért fedezi a költségek egy részét vagy a teljes összeget a magyarországi társadalombiztosítás, ha csak egy esztétikai eljárásról van szó.

A válasz egyszerű, az eljárás támogatásához csak komoly egészségügyi problémával rendelkező pácienseknek van lehetősége, tehát esztétikai céllal nem vehető igénybe semmilyen támogatás.

Felhívjuk a figyelmet, hogy tb támogatott mellplasztika (mellkisebbítés is) csak állami működtetésű kórházakban vehető igénybe. Ez azt jelenti, hogy az általunk ajánlott klinikán nem vehető igénybe a támogatás!

Cikkünkben a legfrissebb, 2022-re vonatkozó támogatással kapcsolatos információkat és szabályokat szedtük össze. 

Mikor van lehetőség TB támogatásos mellplasztikára?

A magyarországi hatályos szabályoknak megfelelően, csak akkor van lehetőség TB támogatásra mellplasztikánál, ha a beavatkozás az orvos által erősen indokolva van.  A támogatás megalapozását szakorvosok döntik el, az előzetes orvosi vélemények és diagnózis alapján. Ezt méltányosság alapú térítésnek nevezik. Ekkor a páciens életminőségének javításáról van szó, amikor az egyén sajátos helyzetét figyelembe véve igényelhető a támogatás. Ehhez egy formanyomtatvány kitöltésére és egy háziorvosi beutalóra van szükség. A nyomtatvány a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapjáról lehet letölteni. Fontos, hogy ezekre a lépésekre mind a műtét előtt kerüljön sor. 

mellplasztika tbre

Milyen fajta mellplasztikánál vehető igénybe a támogatás?

A TB támogatás a jelenlegi szabályoknak megfelelően 2022-ben, csak mellkisebbítő plasztikai műtétekre és betegség, például daganat miatt sérült mell esetén van lehetőség támogatás igénylésére.

Ezt azzal lehet indokolni, hogy a túl nagy keblek hátfájáshoz és gerincferdüléshez vezetnek, ami már komoly egészségügyi problémát is jelenthet. De ez is csak szigorú feltételek mellett teljesülhet. Ugyanis csak akkor végezhető el a mellkisebbítő műtét, ha a testtömeg 0,5 százalékánál nagyobb a szövettöbblet mellenként. Ez azt jelenti, hogy például egy 70 kilós nő esetében mellenként minimum 300 gramm plusz szövetet kell eltávolítsanak ahhoz, hogy a TB által támogatva legyen a műtét.  

Továbbá az égési sérülések korrekcióját (így, ha mellek felülete is meg van égve) is támogatja az Egészségbiztosítási Alap, mivel ez is hosszútávon egészségkárosodást okozhat.

A határozat egyértelműen kimondja, hogy nem gyógyító célú, csak esztétikai vagy rekreációs célból végzett műtétek teljes vagy részleges finanszírozást nem vállalja a TB. Tehát ha valakinek megereszkedtek a mellei, hirtelen fogyás vagy terhesség miatt, akkor sajnos nem jogosult a támogatásra.  

Társadalom Biztosítás támogatás a klinikán

Ajánlott klinikánkon - magánkórház lévén - nincs lehetőség OEP támogatásra vagy teljesen ingyenes, TB által támogatott mellplasztikára. Ez azt jelenti, hogy mellkisebbítésre, mellfelvarrás és mellnagyobbításra sem vehető igénybe támogatás. Kérjük a kedves érdeklődőket, hogy konzultációra jelentkezéskor a fenti információkat vegyék figyelembe!

Nincs azonban minden veszve! A klinikán a mellplasztikára részletfizetési lehetőség is biztosított, így nem kell egy összegben fizetnie.

További lehetőségként tudjuk ajánlani, hogy forduljon bankjához egy kedvező és egyszerű személyi kölcsöntért, mellyel finanszírozható a műtét.

Ha önköltségből fedezni tudja a műtét egy részét, akkor nincs szükség túl nagy összegre a banktól. Céljai eléréséhez már az anyagiak sem jelentenek akadályt abban, hogy elérje az Ön számára ideális, kényelmes és teljes életet jelentő testet.

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra, ahol részletes és pontos tájékoztatást kap minden kérdésére!

További kérdése van?

Kérdezzen ingyenes mellplasztika konzultáció keretében!

Jöjjön el egy személyes, kötelezettségektől mentes beszélgetésre, ahol minden kérdésére készséggel válaszolnak.

Kapcsolódó cikkeink


Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással