Mellplasztika

Személyre szabott beavatkozások. Speciális magánkórházi körülmények. Évtizedes tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészek.

Jelentkezzen be egy kötelezettségektől mentes, személyes konzultációra!

A mellplasztika azt a plasztikai sebészeti beavatkozást jelenti, ami a mell méretének, formájának, alakjának és elhelyezkedésének műtéti úton történő megváltoztatását végzi el mellnagyobbítás, mellfelvarrás vagy mellkisebbítés útján.

A mellnagyobbítás történhet implantátummal vagy saját zsír feltöltésével, a mellfelvarrás végezhető önmagában és kiegészülhet nagyobbítással, a mellkisebbítés pedig szintén önmagában és (amennyiben szükséges az ideális forma kialakításához) mellimplantátum behelyezésével.

Az elmúlt pár évtizedben ugrásszerűen megnőtt a mellplasztikai beavatkozások száma. Manapság már nem néznek rosszallóan, ha valaki esztétikai vagy egészségügyi okok miatt vág bele egy műtétbe. A terület iránt mutatott nagy érdeklődésnek köszönhetően a plasztikai sebészet során alkalmazott módszerek és eszközök óriási fejlődésen mentek keresztül, aminek az lett a következménye, hogy modernebb, kevésbé fájdalmas, de sokkal hosszabb távú megoldásokat tudnak javasolni.

Kinek ajánlott a mellplasztika műtét?

Mellplasztika legtöbbször azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik elégedetlenek mellük méretével. Továbbá gyakran azok a személyek is a mellplasztikát választják, akik mellük megereszkedése, aszimmetriája vagy a mellbimbó és a bimbóudvar elhelyezkedése miatt nem tudnak boldog életet élni.

A mellplasztika tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy mellplasztikát követően a hölgyek kívül-belül megújulnak. Így nemcsak csinosabb, bátrabb öltözködést engedhetnek meg maguknak, hanem a belső béke, egyensúly is kialakul a magabiztosabb, határozottabb és önbizalommal teli mindennapok során. A visszajelzések alapján a műtét utáni énkép pozitívvá válik és ami a legnagyobb szó egy nő szájából: elégedett a melleivel, imádja a testét.

Milyen előnyei vannak a mellplasztikának?

A mellplasztika előnyei az alábbi négy pontban foglalható össze:

 • Esztétikai előnyök: A mellplasztika lehetővé teszi a mellek formájának és méretének testreszabását, valamint a mellek közötti szimmetria javítását. A kívánt mellméret és forma elérése növeli az önbizalmat és pozitív testképet alakít.
 • Fizikai előnyök: A mellkisebbítés csökkenti a hátfájást és a nyakfájást, valamint megkönnyítheti a sportolást és a megfelelő méretű ruházat megtalálását.
 • Pszichológiai előnyök: A mellplasztika növeli a páciens önbizalmát és javíthatja a testképét.
 • Rekonstrukciós előnyök: A mellplasztika segíthet a mellrák vagy sérülések miatt eltávolított vagy deformálódott mellek helyreállításában.

Mikor érdemes mellplasztikát végeztetni?

 • Az életkort illetően általánosan elfogadott, hogy 18 éves kor alatt nem végeznek semmilyen plasztikai műtétet (kivételek persze akadnak, de ekkor nyomós érvek - főleg egészségügyi okok - szükségesek). Ennek oka, hogy a szervezet fejlődése erre a korra kezdi végleges formáját, méretét felvenni.
 • A húszas-harmincas éveiben járó hölgyek körében nagyon népszerű és teljes mértékben érthető is az igény a csábítóbb küllem elnyerése érdekében.
 • A negyven felettiek általában túl vannak már a terhesség, a szülés és a szoptatás megpróbáltatásain, melyek következtében a mellek megereszkedhetnek, veszíthetnek formájukból. Ekkor egy kombinált mellplasztika (nagyobbítás+felvarrás) vagy mommy makeover csomag csodákra képes, ideális méretű és alakú mellek alakíthatók ki a megfelelő helyen.
mellplasztika műtétek

Milyen mellplasztika műtétek vannak?

Többféle mellplasztikai beavatkozást közül a legnépszerűbb a mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás implantátummal

A mellnagyobbítás célja, hogy teltebb, feszesebb és méreteiben is nagyobb keblekre tegyen szert a páciens. A beavatkozás legismertebb változata az implantátumos mellnagyobbítás, melynek segítségével eredményesen és akár egy életen át csinos külsőt és magabiztos belsőt teremthet magának.

Mellnagyobbítás részletek

Mellfelvarrás 

A mellfelvarrásra célja, hogy terhesség, súlyvesztés vagy éppen súlygyarapodás, valamint az idő előrehaladtával megereszkedő bőr- és izomszöveteket visszaállítsák és újra feszes keblekre tegyen szert a hölgy. A mellfelvarrás során a plasztikai sebészek különböző technikákat alkalmaznak annak érdekében, hogy a kívánt formát elérjék.

Mellfelvarrás részletek

Mellkisebbítés

A mellkisebbítésre esztétikai vagy egészségügyi panaszokkal érkeznek a páciensek. A műtét célja, hogy megszabadítsa a pácienst a felesleges bőr és zsírszövetektől annak érdekében, hogy méreteiben kisebb, de telt keblekre tegyen szert a páciens. A műtét után rövid időn belül már tapasztalhatóak a beavatkozás pozitív hatásai.

Mellkisebbítés részletek

Kombinált mellplasztikai műtétek

A mell mirigyállománya számos okból kifolyólag változhat. Ilyen ok lehet a jelentős súlyvesztés illetve súlygyarapodás, a szülés és szoptatás, továbbá az idő múlásának elkerülhetetlen hatásai. A következmény megereszkedett, lógó mellek, a korábban feszes, telt keblek már csak emlékek. Azonban kombinált mellplasztika keretében ezek a kellemetlen tényezők eltüntethetők, ugyanis mellnagyobbítás és mellfelvarrás együttes alkalmazásával a mellek telt, feszes és esztétikus alakot öltenek.

Kombinált mellplasztika részletek

Gynecomastia

Férfiak körében az átlagosnál nagyobb, szinte nőies mellek nem csak elhízás következtében alakulhatnak ki. A háttérben örökletes tényezők éppen úgy állhatnak, mint hormonális változások vagy bizonyos gyógyszerek szedése.

Gynecomastia részletek

Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással

Milyen mellimplantátumok vannak?

A olyan gyártó mellimplantátumait érdemes használni, amelyik rendelkezik FDA és CE minősítéssel.

 • A formájukat illetően kerek és csepp alakú - más néven anatómiai - mellimplantátumok léteznek, melyek felülete lehet sima vagy texturált.
 • A belsejükben nagy sűrűségű, kohezív szilikon gél van, ami nem tud kifolyni a tömörségnek köszönhetően.
 • Profiljukat tekintve alacsony, közepes és magas méreteket különböztetünk meg, de léteznek átmeneti profilok is.
 • Egy mellimplantátum nagyságát köbcentiben szokás meghatározni, általában 150 és 800 cc között érhetők el.

Tovább a mellimplantátumok részletes bemutató oldalára!

mellimplantátum részletek

Melyik a legjobb mellimplantátum és okozhat-e bármilyen betegséget?

A jelenleg elérhető legjobb mellimplantátum a poliuretán hab bevonatú, kohezív szilikon géllel töltött, texturált felületű, melynek élettartama akár a páciens egész életén át tarthat. Gyártóik örök garanciát vállalnak az implantátumok épségére, ezért nem szükséges cserélni azokat. Más, eltérő tulajdonságokkal rendelkező, de korunk elvárásainak megfelelő implantátumok is akár 20-25 évig is bent maradhatnak.

Fontos tudni, hogy a mai, modern technológiával gyártott mellimplantátumok semmilyen fennakadást, betegséget, egészségügyi problémát, rákot (!) nem okozhatnak, veszélyt nem jelentenek. Így a terhesség, a szülés és a szoptatás idejére sincs negatív hatással.

A mellplasztika menete

Egy plasztikai beavatkozás ugyan minden páciens esetében egyedi formában és módon történik, a felkészülés és a pontos tájékozódás érdekében a szakorvosok három szakaszt különítenek el.

Felkészülés a műtétre

A konzultációs és felkészülési szakasz lényege, hogy a páciens testben és lélekben is felkészüljön a beavatkozásra és az azt követő gyógyulási időszakra. Az eljárás egyik legfontosabb lépése az előzetes konzultációk. Ezeken az alkalmakon a páciens és a szakorvos egyeztetnek, hogy mi lenne a páciens számára az ideális cél. Majd pedig a szakorvossal közösen megnézik, hogy a páciens testi adottságai alapján milyen változásokat lehet kivitelezni.

Milyen vizsgálatok szükségesek mellműtét előtt?

Az első szakasz másik fontos része az előzetes vizsgálatok. Ekkor a páciensnek kötelezően részt kell vennie EKG vizsgálaton, teljes laborvizsgálaton és további vizsgálatokon, amit a sebész szükségesnek ítél az adott beavatkozáshoz. Ha a páciens megfelelő egészségügyi állapotban van, akkor kitűzésre kerül a beavatkozás dátuma. A várakozási időre a szakorvos előírhat diétázást, vagy vitaminok szedését. A páciensek ez idő alatt még az is a feladata, hogy megteremtse a megfelelő nyugodt körülményeket a műtét utáni időszakra. Érdemes tehát szabadságot kivenni, előre elintézni a bevásárlást stb.

A beavatkozás

A második szakasz már maga a beavatkozás. Közvetlenül a műtét előtti 6-8 órában az étkezés nem megengedett, ugyanakkor a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre nagyon kell figyelni. Ezen kívül érdemes erre az időszakra felhagyni a dohányzással, mivel súlyosan károsítja az immunrendszert, ami szükséges a felépüléshez. A beavatkozás időtartama függ a beavatkozás fajtájától és módszerétől, de általában 2 óra alatt végeznek a mellplasztikával a szakorvosok. A műtét után minden esetben szükséges egy éjszakát megfigyelés alatt tölteni és majd csak másnap, a vizit után lehetséges elhagyni a klinikát.

A gyógyulási időszak 

Az utolsó szakasz a mellplasztika után a beavatkozást követő gyógyulási időszak. Ezt onnantól számítjuk, amikor a páciens elhagyja a klinikát. Az otthoni időszakban is nagyon fontos az elővigyázatosság és az óvatosság! Az első pár napban a főszerep a pihenésé és a regenerációé legyen. A felépülés alatt kerülni kell az aktív fizikai tevékenységet. A legfontosabb, hogy a gyógyulásra és a pihenésre koncentráljon, mivel akkor sokkal gyorsabb és eredményesebb lesz a folyamat. Vannak belső gyógyulási folyamatok, amik több időt vesznek igénybe, ezért plasztikai sebésze a 6. hónapig rendszeres kontrollt fog előírni Önnek.

Mellplasztika után mikor lehet dolgozni, sportolni?

 • Általánosan elmondható, hogy az ülő munkát végző, elsősorban szellemi megterheléssel járó munkát panaszmentesség esetén 1 hét után újra lehet kezdeni.
 • A könnyű fizikai megterheléssel járó munkához 6 hét után javasolt visszatérni.
  • A nehéz fizikai munkát végző hölgyek pedig 10-12 hét után térhetnek vissza dolgozni.

  A sportolást illetően 4-6 hétig nem javasolt semmilyen erőltetés. Kiemelten kell figyelni a karok mozgására, fej fölé nem szabad emelni és előrenyújtott állapotban sem szabad terhelni.

  Az otthoni teendők is ebbe a kategóriába tartoznak, így a takarítás, vasalás, porszívózás, ablaktisztítás az első 2 hétben veszélyeztetik az implantátum megfelelő elhelyezkedését és a seb ideális gyógyulását, ezért javasolt ezeket a munkákat kerülni.

  Mellplasztika árak

  A mellplasztika árak pontos összegét személyes konzultáció után állapítja meg a plasztikai sebész.

  A mellplasztika műtétek induló ára tájékoztató jelleggel:

  • mellfelvarrás 1.440.000 Ft
  • mellnagyobbítás 1.530.000 Ft
  • mellkisebbítés: 1.620.000 Ft
  • kombinált mellplasztika (mellnagyobbítás és mellfelvarrás egy műtét keretében): 2.070.000 Ft 

  Jelentkezzen be mellnagyobbítás konzultációra!

  Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes személyes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

  Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással