__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"34f05":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"34f05":{"val":"rgb(200, 123, 92)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"34f05":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Ingyenes konzultáció

Mellimplantátum – fajták, profilok, márkák

Tudjon meg mindent a mellimplantátumokról vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Miután letette a voksát a mellplasztikai műtét mellet és jelentkezett konzultációra a klinikánkra, el fogják dönteni – Ön és az orvosa -, hogy milyen fajtájú és formájú mellimplantátum kerüljön “beépítésre”. Természetesen a plasztikai sebész fog tanácsolni az Ön testalkatához illő darabot, de a végső szó, a döntés az Öné.

A következőkben ismertetjük a mellimplantátum fajták és mellimplantátum formák tudnivalóit, valamint a mellimplantátum méreteket, továbbá néhány fontos információt, hogy mire kell okvetlenül figyelnie a választáskor.mellimplantátum fajták

 

Mellimplantátum fajták

 

Alapvetően két fajtájú mellimplantátumot különböztetünk meg

 • A fiziológiás sóoldattal töltött és
 • a szilikonnal töltött implantátumot.

 

Mi a különbség a két implantátumfajta között?

A sóoldattal töltött fajtát kedve szerinti méretre lehet tölteni a műtét közben vagy a beavatkozás utáni hetekben is. hátránya azonban, hogy a hamarabb elveszti tartását és élettartamának végéhez közeledve zsugorodás észlelhető az implantátum méretében, továbbá a tapintása is veszít természetességéből. Klinikánk ezért ezt a típust nem ajánlja!

Ezzel szemben a szilikonnal töltött mellimplantátum fajták mérete nem csökken, sőt a tapasztalatok szerint ez az anyag hasonlít a legjobban az eredeti mellek tapintásához. Ráadásul a szilikon teljesen veszélytelen anyag, az orvostudomány és a kozmetikaipar régóta alkalmazza különböző célokra. A jó minőségű, szilikonból készült mellimplantátumok nagyon erős és ellenálló anyagokat tartalmaznak és a bennük lévő folyadék hosszú időn át megtartja eredeti állapotát, így a prémium kategóriás implantátumokra közel egy életen át tartó garanciát vállal a gyártó. A jó klinikák számára ez kardinális, ugyanis a klinika hírneve mindennél fontosabb és nem engedhetik meg senkinek, hogy ezt a képet lerombolja egy silány termékkel.

 

mellimplantátum típusok

 

Mellimplantátum formák

 

Alapvetően két formájú mellimplantátumot különböztetünk meg.

 • A kerek alakút éskerek és csepp formájú mellimplantátumok
 • a csepp vagy más néven anatómiai formájút.

 

 

Mi a különbség a két implantátumforma között?

A kerek alakú a mell felső részének a volumenét növeli meg, ezzel egy emeltebb látszatot kelt, míg a csepp formájú – vagy más néven anatómiai formájú – egy sokkal diszkrétebb kinézetet kölcsönöz megtartva a mellek természetes hatását.

 

Egy prémium minőségű mellimplantátum ismérvei

Nagyon lényeges, hogy az anyagoknak egyáltalán nem szabad tüneteket okozniuk a műtétet vállalóknál, hiszen minden esetben antiallergének és teljesen sterilizáltnak kell lenniük. A baj általában akkor történik, ha valaki a kecsegtetően olcsó eljárás mellett dönt és megalkuszik egy ismeretlen implantátummárka behelyezésével is. Ilyen esetekben a mellplasztikai beavatkozás több szempontból is veszélyt jelenthet. Az első és legfontosabb az egészségkárosodás. Vannak olyan magukat plasztikai sebésznek mondott személyek, akik szinte hihetetlen áron vállalják a műtétet és általában egy beavatkozásra egyáltalán nem alkalmas szobában hajtják végre, mindennemű sterilizáció nélkül, gyenge minőségű implantátumokat használva. Számos olyan esettel találkoztunk és biztos mindenki hallott ilyen történeteket, amikben arról panaszkodnak a károsultak, hogy sebfertőzést kaptak, vagy a szilikonból készült implantátum nem volt megfelelően bevizsgált gyártó terméke és egy bizonyos idő után elkezdett szivárogni a folyadék a testbe.

 

A legnépszerűbb mellimplantátum márkák

Egy magánklinikán általában többfajta márkával dolgoznak annak érdekében, hogy a felmerülő igényeket maximálisan ki tudják elégíteni. Nem csak egy gyártó termékeit használják, hanem mindig újítanak és a legfrissebb trendek szerint alakítják kínálatukat.

Alapvetően három kiemelkedő mellimplantátum márkát különböztetünk meg:

A mellimplantátumok típusai között felületük anyagában is van különbség. A három gyártó az alábbi termékeket kínálja széles választékban és méretben.

 • Silimed: Kerek és csepp formájú, felületüket tekintve texturált és pure polyuretán változatban érhetők el.
 • Allergan: Kerek és csepp formájú, felületüket tekintve texturált és sima kivitelben rendelhetők meg.
 • Mentor: Kerek és csepp formájú, felületüket tekintve texturált és sima implantátumokat forgalmaz.
Silimed (Brazília)Allergan (USA)Mentor (USA)
silimed implantátumallergan implantátum

 

Milyen mellimplantátum méretek vannak?

Mellplasztika és mellnagyobbítás mellett naponta döntenek nők, így nem meglepő hogy nagyon is tisztában vannakmellimplantátum méretek azzal, hogy mire kell figyelniük, amikor a műtétre kerül sor és milyen döntéseket szükséges meghozni műtét előtt.

A fontos döntések között a következők szerepelnek:

 • milyen legyen az implantátum formája,
 • a felszíne
 • és természetesen a mérete.

Azzal viszont kevesen vannak tisztában, hogy ezeket a döntéseket egyedül meghozni nem lehet. Klinikánkon profi csapat lesz mindenben a segítségére. A műtétet végző orvos minden esetben segít a megfelelő méretű implantátum kiválasztásában.

 

Köbcenti, átmérő, vastagság – ami meghatározza az implantátumot

A mellimplantátum mérete talán a legfontosabb, hiszen – értelemszerűen – ez határozza meg a jövőben a mellméretet. Sokszor a hölgyek magazinokat mutatva kérik az orvosaikat, hogy ilyen méretű keblekre vágynak. Professzionális és évtizedes tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészeink segítenek kiválasztani, tanácsokat adni, hogy milyen méretű implantátum illeszkedne a legtermészetesebb módon a páciens testéhez.

 

Mégis hogyan lehet kiválasztani a megfelelő méretű implantátumot?

Az implantátumok méretét alapvetően köbcentiméterben jelölik. Ez azonban csak egy adat a sok közül, hiszen fontos még a mellimplantátum átmérője és vastagsága. Itt azonban még nincs vége, hiszen az implantátumok mind anyagukban, mind formájukban is eltérnek egymástól. Ilyenkor a plasztikai sebész felméri a páciens testi adottságait és ennek fényében tudja megtenni javaslatát a megfelelő implantátumra. Az orvos a következő szempontokat szem előtt tartva fogja meghozni végső döntését:

 • milyen igényeket és elvárásokat támaszt a páciens a mellimplantátummal szemben
 • a páciens milyen életmódot folytat
 • a páciens méretei és testének arányai
 • a rendelkezésre álló mellszövet mennyisége
 • a mellek és a mellkas szélessége

 

Milyen profilú mellimplantátumok vannak?

Természetesen gyártónként változhat mellimplantátum fajták kínálata, de alapvetően három különböző profilú implantátumot különböztetünk meg:

 1. alacsony profilút,
 2. közepes profilút,
 3. magas profilút.

mellimplantátum profilok

 

Természetesen mindenki nagy implantátumokról álmodik, de egy aktívan sportoló hölgynek ez nem biztos, hogy a legjobb megoldás. A nagy méretű mellimplantátum behelyezése ezekben az esetekben nem javasolt. Akkor is gond van, ha a páciens mellkasa keskeny, hiszen ekkor sem lehet bármely méretű implantátumot behelyezni.

 

Hogyan tudom kiválasztani a megfelelő méretet?

Módszerek tekintetében kosárméret, a mellek megmérése, rizspróba és előtte-utána fényképek segítik a választást. A kosárméretét minden hölgy ismeri, így ez valószínűleg kézzel fogható megoldásnak bizonyulhat, ám a végső döntéshez nem elég. Általában ha egy B kosárméretet D kosárméretre szeretnénk cserélni, akkor minimum 300-400 köbcentiméteres implantátumot kell választani. A mellek mérésével és az implantátum gyártók táblázata alapján lehet kiválasztani az implantátumot. Ilyen esetekben a mellek szélességét kell összevetni a gyártók által megadott implantátum átmérővel. Egy átlagosnak mondható 12 centiméteres mell átmérőhöz a 11 illetve a 11,5 centiméter szélességű implantátum nyújthat megoldást.

 

Mi az a rizspróba?

rizspróba

A rizspróba módszere azt jelenti, hogy otthon fel kell venni egy olyan melltartót amekkora mellre vágyunk, majd egy zacskóba töltsünk rizst,  ezt pedig helyezzük a kosárba. Ügyeljünk arra, hogy teljesen töltsük ki a kosarat. Ezután meg kell mérni a betöltésre kerülő rizs súlyát. Egy csésze rizs körülbelül 240 gramm. A következő táblázat csésze alapján jelöli mekkora implantátumra vágyunk.

Segítségére lehetnek még az előtte és utána fotók, mert általában jelölésre kerül az adott páciens mérete és a beültetett implantátum mérete is. Ezek segítségével is közelebb lehet kerülni az optimális döntéshez.

 

Hol érdemes mellplasztikai műtétet végeztetni?

Érdemes olyan plasztikai sebészetet választani, ami komoly háttérrel és hírnévvel rendelkezik. Budapesti klinikánk 100%-os elégedettségi mutatóval rendelkezik, továbbá nemzetközi garanciát (ISAPS) vállaló plasztikai sebészek dolgoznak benne. Klinikákon a mellplasztikai beavatkozás garantáltan steril körülmények között történik, a beteggel konzultálva és minden szükséges vizsgálat elvégzésével. A szakorvosok nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a legjobb minőségű implantátumok beszerzésére és a személyre szabott nagyságú mellnagyobbításra. A sebészeket segítő ápolószemélyzet gondosan kiválasztott szakemberekből áll, így magabiztosan állítjuk, hogy az itt végzett műtétek minden esetben nagyszerű eredménnyel zárulnak és minden páciensük elégedetten távozik a procedúra leteltével.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.