Mellkisebbítés

Mellkisebbítő műtét 

Árak, fajták, felépülés a műtét után

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Mellkisebbítés során a túlméretes emlőállomány egy bizonyos részének eltávolításával ideális méretűvé és formájúvá alakítja a melleket. A mellkisebbítő műtét nemcsak az egészségügyi panaszokat szünteti meg, hanem az önértékelést és a magabiztosságot is helyre állítja.

A hölgyek egy részénél előfordul, hogy mellei olyan nagyra nőnek, hogy sok esetben zavaró és akadályozó lehet a mindennapi tevékenységek során. Ennek oka a genetikai tényezőkön kívül a terhesség és szoptatás időszaka, valamint súlyfelesleg felszedése is lehet.

A mellkisebbítő műtét megoldás lehet mind az esztétikai, mind pedig az egészségügyi problémák kezelésére. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb információkat a mellkisebbítő műtétről. Ha a cikk elolvasása után bármilyen további kérdés merülne fel Önben, jelentkezzen be egy kötelezettségekről mentes, ingyenes konzultációra.

Mellplasztika

25% kedvezménnyel

Milyen problémákat old meg a mellkisebbítés?

Akinek túl nagyok a mellei, ismeri az ezzel járó gondokat. Nehéz olyan melltartót találni, ami kényelmes és rendesen tartja a melleket. Az esztétikai probléma mellett egészségügyi kockázatai is vannak. A nagy keblűeket gyakran érinti hátfájás, vállfájdalom, ami akár a gerinc elferdüléséhez is vezethet. Az összeérő mellek hajlamosabbak az izzadásra, ami igencsak kellemetlen. Nehezebb a sportolás is, sőt akár még bőrbetegségek is kialakulhatnak a mellek körül.

Milyen fajtái vannak a mellkisebbítésnek?

A mellkisebbítő műtétnek két fajtája létezik.

  • Ha a plasztikai sebésznek nem sok zsírszövetet és bőrt kell eltávolítania, akkor csak két bemetszést ejt: egyet a mell ívén, illetve egyet vertikálisan. Ezek után eltávolítja a felesleges szöveteket a megbeszéltek szerint.
  • A másik módszer akkor jöhet szóba, amikor a mell radikálisabb átszabására van szükség. Ekkor a mellbimbókat lemetszik, eltávolítják a felesleges bőrt és zsírszövetet és mellbimbókat új helyre helyezik. Így a mellek nem csak kisebbek, de szimmetrikusabbak és esztétikusabbak is lesznek.

A mellkisebbítő műtét menete

Az első lépés egy személyes konzultációs, aminek során a műtétet végző plasztikai sebésszel közösen megbeszélik a páciens igényeit. A sebész ez alapján készít egy részletes műtéti tervet.

A műtét előtt a páciensnek különböző állapotfelmérési vizsgálatokon kell részt venni, többek között vérvizsgálat, EKG és mammográfia kötelező. Ez azért is fontos, mivel a műtétet altatásban végzik. 

Maga a beavatkozás nagyjából 3 órát vesz igénybe és a korábban megbeszéltek szerinti operációs módszer alapján végzi a plasztikai sebész.

A beavatkozást követő éjszakát megfigyelés alatt kell eltölteni a klinikán. Az ezt követő napon viszont már a saját lábán távozhat otthonába.

mellkisebbítés

A mellkisebbítés utáni felépülés

A műtétet követő felépülés viszonylag gyors, hamar visszalendülhet a hétköznapokba. Az első hét a legnehezebb, ekkor fájdalomcsillapító szedésére is lehet szükség. Ezt az orvos írja fel, antibiotikummal együtt. Ez utóbbi a fertőzések elkerülése miatt fontos. A gyógyulás első, intenzívebb szakasza nagyjából hat hetet vesz igénybe.

A műtét után a mellekre vízálló kötést helyez fel a sebész, így már pár nap után zuhanyozni is lehet. Figyelni kell rá, hogy a karokat ne emeljük fej fölé. Sokat kell feküdni, pihenjünk minél többet.

Az első hét után kontrollvizsgálaton kell részt venni, ahol ellenőrzik az eredményt. A varratszedésre 2 hét után kerül sor.

Az műtétet követő első hat hétben ne sportoljunk, és ne végezzünk magas fizikai aktivitású munkát. Ebben az időszakban a speciális kompressziós melltartót viseljük, mivel ez tehermentesíti a sebeket és a melleket. Kerülendő továbbá a napozás és a szolárium használata.

A mellkisebbítés ára

Műtét neve

Kedvezményes ár

Listaár

Mellkisebbítés szövettannal

1.600.000 Ft

1.800.000 Ft

Mellkisebbítés és elváltozás eltávolítása

1.700.000 Ft

1.850.000 Ft

Kombinált mellplasztika (kerek)

2.050.000 Ft

2.150.000 Ft

Kombinált mellplasztika (csepp)

2.150.000 Ft

2.300.000 Ft

Minden mellplasztika műtét ára - így a mellkisebbítés is - már tartalmazza az altatást, a beavatkozás utáni ellátás, gyógyszerek és megfigyelés költségeit is, valamint a felépülési időszakra szükséges kompressziós melltartót.

Jelentkezzen be ingyenes mellkisebbítés konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Mellplasztika

25% kedvezménnyel