Mellkisebbítés

Mellkisebbítő műtét 

Árak, fajták, felépülés a műtét után

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be személyes konzultációra!

Mellkisebbítés során a túlméretes emlőállomány egy bizonyos részének eltávolításával ideális méretűvé és formájúvá alakítja a melleket. A mellkisebbítő műtét nemcsak az egészségügyi panaszokat szünteti meg, hanem az önértékelést és a magabiztosságot is helyre állítja.

A hölgyek egy részénél előfordul, hogy mellei olyan nagyra nőnek, hogy sok esetben zavaró és akadályozó lehet a mindennapi tevékenységek során. Ennek oka a genetikai tényezőkön kívül a terhesség és szoptatás időszaka, valamint súlyfelesleg felszedése is lehet.

A mellkisebbítő műtét megoldás lehet mind az esztétikai, mind pedig az egészségügyi problémák kezelésére. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb információkat a mellkisebbítő műtétről. Ha a cikk elolvasása után bármilyen további kérdés merülne fel Önben, jelentkezzen be egy kötelezettségekről mentes, személyes konzultációra.

Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással

Milyen problémákat old meg a mellkisebbítés?

Akinek túl nagyok a mellei, ismeri az ezzel járó gondokat. Nehéz olyan melltartót találni, ami kényelmes és rendesen tartja a melleket. Az esztétikai probléma mellett egészségügyi kockázatai is vannak. A nagy keblűeket gyakran érinti hátfájás, vállfájdalom, ami akár a gerinc elferdüléséhez is vezethet. Az összeérő mellek hajlamosabbak az izzadásra, ami igencsak kellemetlen. Nehezebb a sportolás is, sőt akár még bőrbetegségek is kialakulhatnak a mellek körül.

Milyen fajtái vannak a mellkisebbítésnek?

A mellkisebbítő műtétnek két fajtája létezik.

  • Ha a plasztikai sebésznek nem sok zsírszövetet és bőrt kell eltávolítania, akkor csak két bemetszést ejt: egyet a mell ívén, illetve egyet vertikálisan. Ezek után eltávolítja a felesleges szöveteket a megbeszéltek szerint.
  • A másik módszer akkor jöhet szóba, amikor a mell radikálisabb átszabására van szükség. Ekkor a mellbimbókat lemetszik, eltávolítják a felesleges bőrt és zsírszövetet és mellbimbókat új helyre helyezik. Így a mellek nem csak kisebbek, de szimmetrikusabbak és esztétikusabbak is lesznek.

A mellkisebbítő műtét menete

Az első lépés egy személyes konzultációs, aminek során a műtétet végző plasztikai sebésszel közösen megbeszélik a páciens igényeit. A sebész ez alapján készít egy részletes műtéti tervet.

A műtét előtt a páciensnek különböző állapotfelmérési vizsgálatokon kell részt venni, többek között vérvizsgálat, EKG és mammográfia kötelező. Ez azért is fontos, mivel a műtétet altatásban végzik. 

Maga a beavatkozás nagyjából 3 órát vesz igénybe és a korábban megbeszéltek szerinti operációs módszer alapján végzi a plasztikai sebész.

A beavatkozást követő éjszakát megfigyelés alatt kell eltölteni a klinikán. Az ezt követő napon viszont már a saját lábán távozhat otthonába.

mellkisebbítés

A mellkisebbítés utáni felépülés

A műtétet követő felépülés viszonylag gyors, hamar visszalendülhet a hétköznapokba. Az első hét a legnehezebb, ekkor fájdalomcsillapító szedésére is lehet szükség. Ezt az orvos írja fel, antibiotikummal együtt. Ez utóbbi a fertőzések elkerülése miatt fontos. A gyógyulás első, intenzívebb szakasza nagyjából hat hetet vesz igénybe.

A műtét után a mellekre vízálló kötést helyez fel a sebész, így már pár nap után zuhanyozni is lehet. Figyelni kell rá, hogy a karokat ne emeljük fej fölé. Sokat kell feküdni, pihenjünk minél többet.

Az első hét után kontrollvizsgálaton kell részt venni, ahol ellenőrzik az eredményt. A varratszedésre 2 hét után kerül sor.

Az műtétet követő első hat hétben ne sportoljunk, és ne végezzünk magas fizikai aktivitású munkát. Ebben az időszakban a speciális kompressziós melltartót viseljük, mivel ez tehermentesíti a sebeket és a melleket. Kerülendő továbbá a napozás és a szolárium használata.

A mellkisebbítés ára

A mellkisebbítés ára 1.620.000 forinttól érhető el, pontos árat a személyes konzultáció során fog adni plasztikai sebésze.

Az ár már tartalmazza az altatást, a beavatkozás utáni ellátás, gyógyszerek és megfigyelés költségeit is, valamint a felépülési időszakra szükséges kompressziós melltartót.

Jelentkezzen be mellkisebbítés konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes személyes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással