Mellimplantátum

Fajták, formák, profilok, méretek, márkák, árak

Tudjon meg mindent a mellimplantátumokról vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

A mellimplantátumok a mellek méretének, alakjának és formájának megváltoztatására alkalmazott protézisek (szervpótló segédeszköz). Esztétikai szempontból a mellnagyobbító műtéten keresztül a mell méretének növelésére, a rekonstruktív plasztikai műtétek során a masztektómiát követő természetes kinézetű mell helyreállítására, a mellkasfal veleszületett hibáinak és alakváltozásainak kijavításakor alkalmazzák.

A mellimplantátumok és az ehhez kapcsolódó orvosi technológia rengeteget fejlődött az elmúlt pár évtizedben. A modern implantátumok már teljesen másfajta anyagból készülnek. A korszerű mellimplantátumok már texturáltak, és kohezív géllel vannak töltve, aminek következtében nincs szükség az implantátumok cseréjére 10 év után. A korszerű beültetési módszereknek köszönhetően pedig az újabb fajta protézisek, semmilyen problémát vagy akadályt nem jelentenek terhesség és szoptatás idején!

Ezek az új mellimplantátum fajták akár 20-25 éven keresztül is viselhetőek. Így akár egy egész életen át hordhatóak, anélkül, hogy cserélni kellene az implantátumokat. Ráadásul az új technológiával készült implantátumoknál már sokkal kevesebb a valószínűsége, hogy a beavatkozás után komplikáció lép fel, vagy hogy a szervezet rosszul reagál hosszútávon.

Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással

A Mellplasztika Centrumban Motiva mellimplantátumok kerülnek beültetésre, melyek a jelenlegi legbiztonságosabb technológiával készülnek, örök garanciával és CE minősítéssel is rendelkeznek.

mellimplantátum fajták

Mellimplantátum fajták

Alapvetően két fajtájú mellimplantátumot különböztetünk meg:

 • a fiziológiás sóoldattal töltött és
 • a kohezív szilikon géllel töltött mellimplantátumot.

Mi a különbség a két implantátumfajta között?

A sóoldattal töltött fajtát kedve szerinti méretre lehet tölteni a műtét közben vagy a beavatkozás utáni hetekben is. Hátránya azonban, hogy a hamar elveszti tartását és élettartamának végéhez közeledve zsugorodás észlelhető az implantátum méretében, továbbá a tapintása is veszít természetességéből. Ez egy elavult módszer, ezért ez í típus nem ajánlott.

Ezzel szemben a kohezív szilikon géllel töltött mellimplantátum fajták mérete nem csökken, sőt a tapasztalatok szerint ez az anyag hasonlít a legjobban az eredeti mellek tapintásához. Ráadásul a szilikon teljesen veszélytelen anyag, az orvostudomány és a kozmetikaipar régóta alkalmazza különböző célokra.

A jó minőségű, szilikonból készült mellimplantátumok nagyon erős és ellenálló anyagokat tartalmaznak és a bennük lévő folyadék hosszú időn át megtartja eredeti állapotát, így a prémium kategóriás implantátumokra egy életen át tartó garanciát vállal a gyártó.

mellimplantátum típusok

Mellimplantátum formák

Alapvetően két formájú mellimplantátumot különböztetünk meg:

 • A kerek alakút és
 • a csepp vagy más néven anatómiai formájút.

Mi a különbség a két implantátumforma között?

A kerek alakú a mell felső részének a volumenét növeli meg, ezzel egy emeltebb látszatot kelt, míg a csepp formájú - vagy más néven anatómiai formájú - egy diszkrétebb kinézetet kölcsönöz megtartva a mellek természetes hatását. 

A mellplasztika műtét előtti konzultációk alkalmával van lehetőség alaposan megvizsgálni a két formát és átbeszélni plasztikai sebészével, hogy Önnek melyik lenne a legideálisabb választás.

kerek és csepp formájú mellimplantátumok

Milyen profilú mellimplantátumok vannak?

Az implantátum profilja határozza meg, hogy a mellek milyen formában és mértékben emelkednek ki a mellkasból. Természetesen gyártónként változhat mellimplantátum fajták kínálata, de alapvetően három különböző profilú implantátumot különböztetünk meg:

 1. Alacsony profil
  Az alacsony profilú mellimplantátumra jellemző, hogy laposabbak, ámde szélesebbek, mint a többi.
 2. Közepes profil
  A közepes profilú mellimplantátumok a leggyakoribbak. Ez a profil különböző testalkatú hölgyeknél is elérheti a kívánt célt, miközben természetes marad a hatás.
 3. Magas profil
  A magas profilú implantátum inkább kisebb mellkassal és testtel rendelkező hölgyeknek ajánlják, mivel ez valamivel keskenyebb a többinél, viszont kiemelkedés tekintetében határozottabb.
mellimplantátum profilok

Milyen mellimplantátum méretek vannak?

A mellimplantátum mérete talán a legfontosabb, hiszen – értelemszerűen - ez határozza meg a jövőben a mellméretet. Mivel minden test egyedi, ezért nem mondható, hogy aki így néz ki, annak ez az implantátum megfelelő lesz. Sokszor a hölgyek magazinokat mutatva kérik az orvosaikat, hogy ilyen méretű keblekre vágynak.

mellimpantatum méretek

Professzionális és évtizedes tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészek segítenek kiválasztani, tanácsokat adni, hogy milyen méretű implantátum illeszkedne a legtermészetesebb módon az Ön testéhez.

Hogyan lehet kiválasztani a megfelelő méretű implantátumot?

Módszerek tekintetében kosárméret, a mellek megmérése, rizspróba és előtte-utána fényképek segítik a választást. A kosárméretét minden hölgy ismeri, így ez valószínűleg kézzel fogható megoldásnak bizonyulhat, ám a végső döntéshez nem elég.

Általában ha egy B kosárméretet D kosárméretre szeretnénk cserélni, akkor minimum 300-400 köbcentiméteres implantátumot kell választani. A mellek mérésével és az implantátum gyártók táblázata alapján lehet kiválasztani az implantátumot. Ilyen esetekben a mellek szélességét kell összevetni a gyártók által megadott implantátum átmérővel. Egy átlagosnak mondható 12 centiméteres mell átmérőhöz a 11 illetve a 11,5 centiméter szélességű implantátum nyújthat megoldást.

Köbcenti, átmérő, vastagság

Az implantátumok méretét alapvetően köbcentiméterben jelölik. Ez azonban csak egy adat a sok közül, hiszen fontos még a mellimplantátum átmérője és vastagsága. Itt azonban még nincs vége, hiszen az implantátumok mind anyagukban, mind formájukban is eltérnek egymástól. Ilyenkor a plasztikai sebész felméri a páciens testi adottságait és ennek fényében tudja megtenni javaslatát a megfelelő implantátumra.

A plasztikai sebész a következő szempontokat szem előtt tartva fogja meghozni végső döntését:

 • Milyen igényeket és elvárásokat támaszt a páciens a mellimplantátummal szemben.
 • A páciens milyen életmódot folytat.
 • A páciens méretei és testének arányai.
 • A rendelkezésre álló mellszövet mennyisége.
 • A mellek és a mellkas szélessége.

Mi az a rizspróba?

A rizspróba módszere azt jelenti, hogy otthon fel kell venni egy olyan melltartót amekkora mellre vágyunk, majd egy zacskóba töltsünk rizst,  ezt pedig helyezzük a kosárba. Ügyeljünk arra, hogy teljesen töltsük ki a kosarat. Ezután meg kell mérni a betöltésre kerülő rizs súlyát. Egy csésze rizs körülbelül 240 gramm. A következő táblázat csésze alapján jelöli mekkora implantátumra vágyunk.

Fontos tudni, hogy ez egy nagyon egyszerű, otthoni módszer, amivel csak megsaccolni lehet egy esetleges ideális méretet.

Sokkal pontosabb eredményt fog mutatni a konzultáción plasztikai sebésze egy igazi implantátum melltartóba helyezésével.

rizspróba

Egy prémium minőségű mellimplantátum ismérvei

Nagyon lényeges, hogy az anyagoknak egyáltalán nem szabad tüneteket okozniuk a műtétet vállalóknál, hiszen minden esetben antiallergének és teljesen sterilizáltnak kell lenniük. 

A prémium minőségű mellimplantátum jellemzői:

 • Kohezív szilikon géllel van töltve, emiatt a burkon belül nem mozdul el.
 • Fala többrétegű, így forma- és alaktartása rendkívül magas.
 • FDA vagy CE minőségmegjelöléssel van ellátva.
 • Rendelkezik termékazonosító gyári számmal.
 • Gyártója életre szóló termékgaranciát vállal bizonyos feltételek mellett.

A legnépszerűbb mellimplantátum márkák

A mellimplantátumok piacán rengeteg implantátum márka jelent már meg, amik között van pár kiemelkedően neves. Ezek a márkák mind nemzetközi, mind hazai szinten bizonyítottak már, hölgyek ezrei viselik elégedetten az általuk készült mellimplantátumokat. A Mellplasztika Centrumban a Motiva mellimplantátum gyártó termékeit használják.

Motiva

A Motiva Implants® az Establishment Labs által 2010-ben alapított márka. Kiváló minőségű szilikon anyagáról és innovatív ProgressiveGel® technológiájáról ismert, ami természetes tapintást, kinézetet és érzést biztosít. A Motiva implantátumok Q Inside® Safety Technology-val rendelkeznek, ami egy beépített mikrochipet jelent az implantátumban, lehetővé téve az implantátum azonosítását műtéti beavatkozás nélkül (RFID módszerrel). A Q Inside® technológia kiemeli a Motivát a többi mellimplantátum márka közül, biztosítva extra biztonságot és nyomon követhetőséget. A Motiva termékei CE jelöléssel rendelkeznek, ami az Európai Unióban elfogadott minőségi és biztonsági standardot jelent. Tovább a Motiva mellimplantátumok oldalára.

Allergan

Az Allergan több évtizedes múltra tekint vissza, széles választékban kínálva szilikon és sóoldat alapú implantátumokat. Különösen a Natrelle sorozatukról ismertek, amely személyre szabott megoldásokat kínál. Az Allergan termékei az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) jóváhagyásával rendelkeznek, ami a biztonság és minőség magas szintjét jelzi.

Mentor

A Mentor Corporation több mint 30 éve foglalkozik mellimplantátumok gyártásával. Híres a magas minőségű szilikon implantátumaikról, amelyeket kiterjedt klinikai tesztelések alapján fejlesztenek ki. A MemoryGel implantátumuk a legismertebb termékük, ami természetes érzetet és kinézetet biztosít. A Mentor szintén FDA jóváhagyással rendelkezik.

Sientra

A Sientra egy viszonylag új szereplő a piacon, de gyorsan elismertté vált a szilikon gél implantátumok területén. Kizárólag szilikon implantátumokra specializálódtak, amelyek kiváló minőségűek és tartósak. A High-Strength Cohesive Silicone Gel implantátumaik különösen ellenállóak és biztonságosak, és ezek is az FDA jóváhagyásával rendelkeznek.

Polytech

A Polytech, egy német mellimplantátum gyártó, széles választékot kínál, beleértve a mikroporózus felületű és hidrogél töltetű implantátumokat is. A B-Lite® könnyűsúlyú implantátumuk akár 30%-kal könnyebb, mint a hagyományos szilikon implantátumok. A Polytech termékei CE jelöléssel rendelkeznek.

Minden említett márka különböző nemzetközi minősítésekkel és jelölésekkel rendelkezik, ami a termékek biztonságát és megbízhatóságát biztosítja a felhasználók számára.

mellimplantátum márkák

A három gyártó az alábbi termékeket kínálja széles választékban és méretben.

 • Silimed: Kerek és csepp formájú, felületüket tekintve texturált és pure polyuretán változatban érhetők el.
 • Allergan: Kerek és csepp formájú, felületüket tekintve texturált és sima kivitelben rendelhetők meg.
 • Mentor: Kerek és csepp formájú, felületüket tekintve texturált és sima implantátumokat, profilt illetően alacsony, közepes, közepes plusz, magas és ultra magas mellimplantátumokat forgalmaz.

A mellimplantátum veszélyei

A baj általában akkor kezdődik, ha valaki a kecsegtetően olcsó eljárás mellett dönt és megalkuszik egy ismeretlen implantátummárka behelyezésével is. Ilyen esetekben a mellplasztikai beavatkozás több szempontból is veszélyt jelenthet. Az első és legfontosabb az egészségkárosodás. 

Főleg a Távol-Keleten vannak olyan magukat plasztikai sebésznek mondott személyek, akik szinte hihetetlen áron vállalják a műtétet és általában egy beavatkozásra egyáltalán nem alkalmas szobában hajtják végre, mindennemű sterilizáció nélkül, gyenge minőségű implantátumokat használva. Számos olyan esettel találkoztunk és biztos mindenki hallott ilyen történeteket, amikben arról panaszkodnak a károsultak, hogy sebfertőzést kaptak, vagy a szilikonból készült implantátum nem volt megfelelően bevizsgált gyártó terméke és egy bizonyos idő után elkezdett szivárogni a folyadék a testbe.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az ilyen lehetőségeket messziről kell kerülni!

Hol érdemes mellplasztikai műtétet végeztetni?

Érdemes olyan plasztikai sebészetet választani, ami komoly háttérrel és hírnévvel rendelkezik. Az ajánlott budapesti klinika 100%-os elégedettségi mutatóval rendelkezik, továbbá nemzetközi garanciát (ISAPS) vállaló plasztikai sebészek dolgoznak benne. A mellnagyobbítás és/vagy mellfelvarrás mellimplantátum beültetésével garantáltan steril körülmények között történik, a pácienssel konzultálva és minden szükséges vizsgálat elvégzésével.

A szakorvosok nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a legjobb minőségű implantátumok beszerzésére és a személyre szabott nagyságú mellnagyobbításra. A sebészeket segítő ápolószemélyzet gondosan kiválasztott szakemberekből áll, így magabiztosan állítjuk, hogy az itt végzett műtétek minden esetben nagyszerű eredménnyel zárulnak és minden páciensük elégedetten távozik a procedúra leteltével.

Mellimplantátum árak

A mellimplantátum árak a műtét díjában benne foglaltatnak, azt külön (magánszemélyként) nem lehet megvenni. Az adott műtét költségeiről az Árak menüpontban tájékozódhatnak.

A klinikán a legjobb minőségű, prémium márkák termékeit használjuk, melyekre garanciát is vállalnak a gyártók.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással