Mellfelvarrás

Megereszkedett mellek korrekciója

Árak, a műtét menete és ami utána van

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be személyes konzultációra!

A mellfelvarró műtét célja, hogy a megereszkedett, esetleg egészségügyi okok miatt elváltozott mellek állapotát korrigálja, és ezzel a pácienst újra magabiztossá tegye! Ez egy igen népszerű mellplasztikai eljárás, ami manapság a korszerű technológiának köszönhetően alig hagy nyomot és hamar gyógyul.

A lógó, lapos mellek kialakulásának több oka is lehet, például a hirtelen fogyás, a terhesség és a szoptatás is befolyásolhatja a mellek állapotát. A mell bőre az idő múlásával megnyúlhat és természetes módon nem nyeri vissza a rugalmasságát. A legtöbb nőnél nagy szerepe van a melleknek a testkép kialakításában, a mentális egészségben és a magabiztos megjelenésben.

Rengeteg téves információ kering a mellfelvarrásról az interneten, ezért most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy tisztán láthassa a folyamatot.

Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással

A mellfelvarró műtét előnyei

A beavatkozásból több előnye is származhat a páciensnek. Esztétikai szempontból olyan hosszú távú eredményeket lehet így elérni, ami mindenképpen kifizetődő. A mellek épek és szimmetrikusak lesznek, amivel határozottabbnak érzi majd magát. Elmúlhatnak a háti és nyaki fájdalmak, valamint egyéb, a bőrön kialakuló betegségek is megszüntethetők. 

A lelkiállapoton is sokat javíthat, hiszen a mellfelvarrás után a korábbinál pozitívabb testképet fog kialakítani az, aki már túl van a műtéten. Ezért mondják a szakemberek, hogy nemcsak a fizikai jellemzőkre, hanem a mentális egészségre és a lelki egyensúlyra is jó hatással van ez a fajta plasztikai beavatkozás is.

A mellfelvarrás fajtái

A mellfelvarrásnak három fajtáját különböztetik meg az alapján, hogy a mellek megereszkedése mennyire előrehaladott. Ezt a plasztikai sebész állapítja meg, a mellbimbók elhelyezkedése alapján.

  • Enyhe megereszkedésről van szó, amikor a mellbimbók még az elhajlási redő felett helyezkedik el, de az emlőmirigy alsó részében. Ekkor a sebésznek elég úgy terveznie, hogy a mellbimbó körül ejt bemetszést és húzza feljebb a bőrt.
  • Ha a bimbók a redő alatt helyezkednek el, akkor egy függőleges vágásra is szükség van.
  • Ha ezeken felül még a mirigyállományon is túllógnak a mellbimbók, akkor a sebésznek még egy fordított T alakú bemetszést is ejtenie kell.

A mellfelvarrás menete

A mellfelvarrás műtéti eljárás menete igen rövid. Nagyjából 2 órát vesz igénybe, amit altatásban végeznek. A megereszkedett mellbimbókat a sebész feljebb húzza, illetve a melleket is feljebb emeli. Ez utóbbit a felesleges bőr eltávolításával érik el. Az úgy nevezett anchor módszer az egyik leghatékonyabb mellfelvarró eljárás. Minden más, műtéttel kapcsolatos konkrét információról a plasztikai sebész tudja tájékoztatni egy személyes konzultáció keretében.

mellfelvarrás

A műtét utáni gyógyulás

A páciensnek a műtétet követően bent kell aludnia egy éjszakát megfigyelés alatt. A varratok eltávolítására pedig két hét után kerül sor. Ezek után a hegek gyógyulása már sokkal gyorsabb lesz. Különböző krémek használata javasolt a sebek megfelelő regenerálódása miatt. A műtétet követő 6 hétig nem szabad sportolni vagy egyéb intenzív testmozgást végezni. Sok pihenésre van szüksége ilyenkor a szervezetnek. Aludni csak háton szabad, ezért már a műtét előtt szerezzünk be extra magasított párnákat. Kompressziós melltartó viselése ajánlott. Ez sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos fajták, és a mellek is egészségesen gyógyulnak tőle.

Mellfelvarrás árak - Mennyibe kerül a mellfelvarrás

A mellfelvarrás ára 1.440.000 forintól indul, végső árat plasztikai sebésze a személyes konzultáció keretében fog mondani.

A konzultáció során egyeztetett ár már mindent tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy sem az altatás, sem a műtét utáni ellátásért és megfigyelésért nem kell további költségeket fizetnie. Ráadásul a gyógyuláshoz szükséges speciális melltartót is megkapja a csomag tartalmaként.

A mellfelvarrást gyakran implantátumos mellnagyobbítással kombinálják a tökéletes eredmény elérése érdekében. Ebben az esetben az ár a mellimplantátum alakjától függ.

Jelentkezzen be mellfelvarrás konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes személyes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással