Gynecomastia műtét ár - Kezelése, okai, tünetei

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be személyes konzultációra!

A gynecomastia kezelése a korszerű plasztikai sebészet miatt manapság már igen népszerű és egyszerű eljárás. Sokak számára, akik régóta szenvednek tőle, a plasztikai műtét az egyetlen megoldás. A jelenség férfiaknál jelentkezik és a mellek abnormális, de nem rákos megnagyobbodása jellemzi. Több oka is lehet, de nagy valószínűséggel hormonális eredetű probléma. Próbálkozhat különböző házi praktikákkal, de ez csak akkor működik, ha az elváltozás elhízás miatt alakult ki. A többi esetben, ha már régóta fennáll a probléma, plasztikai műtéttel korrigálható a mellek állapota. Az eljárás megbízható és rutinműtétnek számít. 

Ebben a cikkben a gynecomastia okát, a műtét menetét és az árát is tárgyaljuk. 

A gynecomastia tünetei

A gynecomastia legfőbb tünete, hogy a férfi mellek aránytalanul megnagyobbodnak, duzzadtak lesznek. Vagy az egyik, vagy pedig mindkét mellet érintheti a rendellenesség, ami a férfiak számára igencsak zavaró lehet. Ezért önértékelési problémákhoz és önbizalomvesztéshez is vezet. Az elváltozással más tünetek is párosulhatnak, így mindenképpen forduljon orvoshoz és részletesen mondja el panaszait. Ez a jóindulatú elváltozás legtöbb esetben csak esztétikai probléma, de azért érdemes mindenképpen a dolog mélyére nézni. 

Gynecomastia
10% kedvezménnyel

A gynecomastia okai

A gyncomastia kialakulásának számtalan oka lehet. Kisbabáknál gyakran előfordul, mivel ilyenkor még tele van a szervezetük a kismamától kapott ösztrogénnel, ami egy női hormon. Hirtelen hízás esetén is kialakulhat, ha a mellekre aránytalanul több zsírszövet rakódik le. Pubertás alatt szintén megnagyobbodhatnak a mellek vagy a mellbimbók. Ez azonban nem igényel különösebb kezelést, mivel ha helyreáll a hormonháztartás, akkor a probléma megszűnik. Ez az esetek 75%-ra igaz, a maradék 25-ben a megnagyobbodás tartós lehet. Kialakulhat felnőttkorban is, leggyakrabban elhízás miatt. Különböző környezeti tényezők hatására is felléphet, mint például gyógyszerek mellékhatásaként. Mindenképp érdemes kivizsgálni az okát, mivel állhat betegség is a hátterében, például májzsugor, vagy hormonháztartási zavarok. Ilyenkor túl sok ösztrogén termelődik a szervezetben és túl kevés tesztoszteron, ami miatt a mellekben zsír rakódik le, és ez okozza a duzzanatot. 

A műtét menete

A műtétnek igen egyszerű a menete és tulajdonképpen a kockázatmentes eljárások közé sorolható. Általában altatással végzik, mivel ébren mindenképpen valamennyi fájdalommal jár. Ettől függetlenül helyi érzéstelenítéssel is történhet, ezt a szakorvossal közösen fogják eldönteni az előzetes konzultáció során. A műtét nagyjából egy órát vesz igénybe és csak altatás után van szükség bent maradni egy 24 órás megfigyelésre. Az eljárás zsírleszívással is együtt jár. A sebész eltávolítja a felesleges zsírszövetet a mirigyállomány mögül. Ehhez egy aprócska bemetszést ejt, aminek később nem, vagy csak alig fog látszani a helye. Ez azért is fontos, mert a sebész számára megkönnyíti a felesleges mirigyállomány eltávolítását, ami a beavatkozás lényege. Ezek után a sebet általában felszívódó varratokkal rögzítik. Ez igencsak előnyös, mivel később nem kell varratszedésre menni és a heg is szépen fog gyógyulni tőle. Ha a problémát viszont csak az elhízás okozta, akkor akár elegendő lehet a zsírleszívás is és nincs szükség a bemetszésre. 

gynecomastia műtét ára

A gyógyulási idő

A teljes gyógyulási idő 1,5-2 hónapot vesz igénybe. Közvetlenül a műtét után az orvos egy kompressziós mellényt húz a beteg mellkasára. A pontos méret kiválasztására még a műtét előtt sor kerül, mivel fontos, hogy ne szorítson, de mégis kellő tartást biztosítson. 6 nap után kerül sor az kontrollvizsgálatra és a kötés cseréjére. Eddig a gyógymellényt nem is szabad levenni. A következő három hétben éjjel-nappal kell viselni, majd ezek után pár hétig csak nappal.  

A gyógyulási időszakban nem szabad nehéz fizikai munkát végezni vagy sportolni, illetve figyelni kell a mozgásra úgy általában is. Nem szabad ugyanis a karokkal túl széles mozdulatokat tenni, melyek terhelnék a mell szöveteit. Azonban a felépülési idő után visszatérhet a normál életviteléhez.  

A gynecomatis műtét ára

A gynecomastia műtét ára 1.080.000 forinttól érhető el. A pontos árat az első konzultáció során, állapotfelméréssel egybekötve fogja kalkulálni a szakorvos. 

Jelentkezzen be gynecomastia konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes személyes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Insert Content Template or Symbol
Gynecomastia
10% kedvezménnyel