Kis mellek – hogyan lesznek nagyobbak?


Sok nő elégedetlen a mellméretével, formájával, változásaival, és ezt az elégedetlenséget nagy mértékben táplálja, hogy a média világából kizárólag a „tökéletes” mell képe árad felénk. A nők 95 százalékának eltérő a melle a ma szépnek elfogadott feszes, nagy, szimmetrikus, kerek almaformától, ám az egyéni sajátosságok között is vannak nagy különbségek. Szintén egyéni a lelki beállítottság kérdése, az, hogy mennyire tudja valaki elfogadni a szépségideáltól eltérő külsejét.

Akinek a kis mellek jelentősen rontják önértékelését, magabiztosságát, párkapcsolati affinitását, annak testi adottságai pszichés problémákat is előidéznek. Bizonyára szeretne változtatni külsején, és erre ma valóban van is lehetőség. Különböző internetes oldalak számos olyan lehetőséggel kecsegtetnek, aminek jobb utánajárni és alaposan tájékozódni.

Mellnagyobbítás és tévhitek

A mell méretét genetikai faktorok határozzák meg. A mirigyállomány mennyiségét örökletes tényezők szabják meg, a serdülőkorban lezajló folyamatok genetikailag kódolt formához vezetnek. A kevés mirigyállomány is képes lehet a kisbaba táplálásához elegendő tejet termelni a szoptatás időszakában, ennek során megduzzad, de mennyisége nem változik, és nem növelhető étkezéssel, tornával, masszírozással és krémekkel.

Mivel a mell a mirigyállomány mellett zsírszövetet is tartalmaz, hízással és fogyással a mell mérete is változik némiképp. Nem növelhető azonban a mellméret pusztán súlygyarapodással, mert a zsírszövet a test más részén is, esetleg nem kívánt területen is vastagodik, gyakran éppen a mell területén nem a vágyott mértékben.

A mellizom a mirigyállomány és kötőszövetek alatt helyezkedik el, testépítőknél növelhető annyira, hogy az valóban látható legyen, ám a felette elhelyezkedő kis méretű női mell megjelenését ez nem alakítja előnyösen.

Műtét nélküli mellnagyobbítás  

A mellnagyobbítás lehetőségét kereső nők találkoznak a hyaluronsavas mellfeltöltéssel és a saját zsírral történő mellnagyobbítással.

A hyaluronsav a szervezetben természetesen is megtalálható anyag. Fontos szerepe van a víz megtartásában, ennek köszönhető, hogy a szövetek megőrzik nedvességüket és térfogatukat, az ízületekben pedig „kenőanyagként” szerepel. Ha mellnagyobbításra alkalmazzák, nincs szükség bevágásra, műtére, csak egy injekciós kanüllel alakítják ki a hyaluronsav helyét. A mellbe fecskendezett hyaluronsav hatására azonnal, de csak egy melltartó kosármérettel növelhető a mell mérete. Mivel a hyaluronsav felszívódik, a befecskendezett mennyiség már beavatkozás után egy évvel a felére csökken, két évvel utána pedig visszaáll az eredeti állapot – ehhez képest költséges az eljárás.

Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírral történő mellnagyobbítás során a test egy másik területén levő zsírpárnákból leszívott, életképességüket megőrzött zsírsejteket ültetnek be a mell területére. Sovány, sportos testalkatú nőknél gondot jelenthet a leszíváshoz alkalmas terület megtalálása. A leszívás helyi érzéstelenítésben, a beültetés altatásban történik. Gyógyulása, a zsírszövet beépülése 3-6 hét alatt zajlik le, fiataloknál várható a legoptimálisabb eredmény, ami 4-5 évre szól.   

Implantátumos mellnagyobbítással tartósan elérhető a kívánt dekoltázs

A legújabb generációs implantátumok beültetésével 20-25 évre, poliuretán hab bevonatúak esetében akár élethosszig megoldható a mell méretének növelése. Ma már gazdag kínálatból lehet az igényeknek és az alkati lehetőségeknek megfelelően kiválasztani azt az implantátumot, amelyiknek a mérete, alakja, formája, és felülete a legélethűbb eredményt nyújtja. 

A plasztikai sebésszel történt konzultáció segít megtalálni azt a műtéti technikát, amelyikkel a mell mérete mellett alakját, kontúrját is optimálisan, minimális heggel lehet korrigálni. A beavatkozás súlyosságát, tartósságát, a korrekció mértékét és a bekerülését vizsgálva az implantátumos mellnagyobbítás adja a legnagyobb biztosítékot a megelégedettség elérésére. A ma létező legnagyobb biztonságot nyújtó FDA minősítéssel rendelkező implantátumok évtizedeken keresztül megőrzik minőségüket. Az implantátum beültetéssel történő mellnagyobbítást választó nők olyan eredményt kapnak egyetlen beavatkozással és költséggel, amellyel azonosulni tudnak, sajátjukká válik, nem változik az évek során, és így véglegesen megszabadulnak a pszichés problémáktól.

További kérdése van?

Kérdezzen ingyenes mellplasztika konzultáció keretében!

Jöjjön el egy személyes, kötelezettségektől mentes beszélgetésre, ahol minden kérdésére készséggel válaszolnak.

Kapcsolódó cikkeink


Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással