A hyaluronsavas mellnagyobbítás hátrányai


Sok nő elégedetlen a mellméretével, önértékelési problémákkal küzd, és megoldást keres nőiességének kiteljesedésére. Mielőtt valaki mellnagyobbításra szánja magát, alaposan feltérképezi a lehetőségeket, mérlegeli a várható eredményeket, tartósságát, a beavatkozás súlyosságát és a vele járó költségeket. Így biztosan találkozik a hyaluronsavas mellnagyobbítás lehetőségével is.

Hosszútávú, eredményes és biztonságos mellnagyobbítás mellimplantátummal 15% kedvezménnyel, ingyenes konzultációval

Mi a hyaluronsav?

A hyaluronsav a szervezetünkben természetes módon is előforduló szénhidrátszármazék. Jelen van az összes szövetben. Szervezetünk enzimrendszere normál működése során fokozatosan lebontja, ezt tapasztaljuk az öregedéssel járó ráncosodás, ízületi kopás során. Feladata, hogy visszatartsa a vizet a szövetekben, ebben rejlik az a kedvező hatása, amit a gyógyászatban és a kozmetikaiparban széles körűen kihasználnak. Mivel a szervezet „saját anyaga”, a hyaluronsavas kezelések során elenyésző egy esetleges negatív reakció esélye.

Mi a hyaluronsavas mellnagyobbítás lényege?

A hyaluronsavas mellnagyobbítás világszerte elterjedt módszer, népszerű a nők körében, Magyarországon azonban kevés helyen végzik.

A hyaluronsavval való feltöltést alkalmazzák testszerte más területeken is, például ránctalanításkor is. Mellnagyobbításkor a hyaluronsavat nem a mell mirigyállományába fecskendezik, hanem injekciós kanüllel alakítanak ki egy olyan zsebet, mint implantátum beültetésekor, ebbe kerül a feltöltő anyag. Kétféle anyagot, a Macrolane vagy a Hyacorp gélt alkalmazzák ehhez. Nincs tényleges bemetszés, így altatás és műtéti heg sincs. A beavatkozás előtt laborvizsgálatok szükségesek, javasolt elvégeztetni az életkor szerint esedékes mell ultrahang, mammográfiai vizsgálatokat. Helyi érzéstelenítésben, illetve felületes bódításban végezhető, mindössze egy órát vesz igénybe, nem kell gyógyulási idővel számolni.

Mik a hátrányai a hyaluronsavas mellnagyobbításnak?

  1. Kis térfogatnövelés. A hyaluronsavas mellfeltöltéssel legfeljebb egy melltartó kosármérettel nagyobbítható a mell – ez az eredmény a mellnagyobbításon gondolkodó nők csak kis részénél elegendő.
  2. Rövid élettartam. Az eredmény nem tartós, mivel a hyaluronsav lebomló anyag. Felezési ideje egy év, ez azt jelenti, hogy a beinjekciózott anyag fele egy év alatt felszívódik. A feltöltés után már egy évvel észrevehető a méretcsökkenés, két évvel utána visszaáll az eredeti állapot.
  3. Szövődmény lehetősége. Az implantátumos mellnagyobbítás ritkán előforduló szövődménye, a tokzsugorodás, ennél a megoldásnál is előfordulhat.
  4. Ismétlés szükségessége. Nem mondható, hogy a megnövelt méret legfeljebb másfél-két évig tart, hiszen ez idő alatt is – a második évben jól észrevehetően – csökken a méret, tehát nem biztosítja folyamatosan a kívánt megjelenést. Újrafeltöltés szükséges ahhoz, hogy ismét legfeljebb egy kosármérettel dúsabb keblekkel rendelkezzen valaki, és ennek az élettartama megint csak ugyanannyi időre szól folyamatosan csökkenő térfogattal.
  5. Költséges. A hyaluronsav drága anyag, de az ezzel végzett mellfeltöltés az eredményekkel összevetve válik igazán gazdaságtalan megoldássá. Az a beavatkozás, ami csak korlátozott mértékben fedezi az elvárásokat, nem nyújt tartósan állandó jó megjelenést, és mintegy kétévente ismétlésre szorul, viszonylagosan drágább, mint az implantátumos mellnagyobbítás. A költségek már a második feltöltésnél azonosak, az eredmények összehasonlításánál azonban messze az implantátumos mellnagyobbítás vezet.

Hosszútávú, eredményes és biztonságos mellnagyobbítás mellimplantátummal 15% kedvezménnyel, ingyenes konzultációval

Miért előnyösebb az implantátumos mellnagyobbítás?

  1. Tartós. A legújabb technikával készült mellimplantátumok élettartama 20-25 év, a legújabb generációs poliuretán hab bevonatúak akár élethosszig is megőrzik minőségüket. Nincs szükség kétévente újratöltéshez, és az implantátum akár több évtizeden keresztül is ugyanazt az állandó megjelenést biztosítja.
  2. Több lehetőséget nyújt. Az implantátumok mérete, formája, profilja alapján a mell mérete, kontúrja többféle módon változtatható, alakítható, nagyobb változás érhető el vele, aszimmetria is korrigálható. A beültetéssel egyidejűleg a plasztikai sebész egyéb korrekciókat is el tud végezni.
  3. Gazdaságosabb. Mellimplantátum beültetésével hosszú élettartamú eredmény érhető el egyetlen beavatkozással. Amikor valaki biztosan tudja, hogyan szeretne kinézni, olyan megoldást választ, ami nemcsak átmeneti időre nyújt egy kompromisszumos változást, hanem olyat, ami évtizedekre a sajátja maradhat, egyéniségéhez tartozik.

További kérdése van?

Kérdezzen ingyenes mellplasztika konzultáció keretében!

Jöjjön el egy személyes, kötelezettségektől mentes beszélgetésre, ahol minden kérdésére készséggel válaszolnak.

Kapcsolódó cikkeink


Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással