Miért érdemes a mellplasztikai műtét mellet dönteni?

A formás, telt, feszes keblek mindig is a nőiesség szimbólumának számítottak, nem véletlen tehát, hogy mind a nők, mind a férfiak körében nagy népszerűségnek örvendenek az ilyen idomok. A mellplasztikai műtét évek óta a legkeresettebb beavatkozások közé tartozik, amelyet mindazok szívesen választanak, akik elégedetlenek kebleik méretével, feszességével. Miért érdemes a mellplasztikai műtét mellet dönteni?

Ha rászántad magad a mellplasztikai műtétre, készülj fel arra, hogy mellplasztika után az életed gyökeresen megváltozik majd. Ha betartod az orvosi utasításokat, biztosak lehetünk benne, hogy csak pozitív változásokat tapasztalhatsz. A beavatkozáson átesett hölgyek általában arról számolnak be, hogy a műtétet követően sokkal nagyobb lett az önbizalmuk, bátrabban öltözködnek, nem szégyellik a testüket, és sokkal magabiztosabban lépnek fel mind a szakmájukban, mind a magánéletükben.

Milyen mellplasztikai műtétek vannak?

A beavatkozás során lehetőség van a mellek méretének implantátummal való növelésére, de a méretváltoztatás történhet saját zsírral való feltöltéssel is. A terület mellimplantátumok fajtáiszerves részét képezi a mellfelvarrás, mely során a súlyváltozással, a korral, vagy a várandósság időszakával megereszkedett bőr kerül megfeszítésre, ezzel elérve a fiatalos formákat. A szakemberek gyakran találkoznak e kettő eljárás kombinációjával, amikor mind a méretet, mind a formát alakítják. Egyfajta lehetőséget kínál a mellkisebbítés is, hiszen a túl nagy kebleknek bizony sok esetben nem csak előnyei vannak.

Mellkisebbítés plasztikai műtét során

Ha kényelmetlennek érzi keblei méretét, lehetőség van változtatni mellkisebbítéssel. Erre általában akkor kerül sor, ha keblek mérete egészségügyi panaszt okoz, úgymint hátfájás, derékfájás, vállfájdalmak és a nyaki izmok túlzott merevsége. A mellplasztika mindössze egy–másfél órás, altatásban végzett beavatkozás, melyet komoly orvosi vizsgálatok és konzultációk előznek meg, így kerülve ki bárminemű komplikáció kialakulását. Ezen vizsgálatok elvégzése kardinális, hiszen így előzhető meg a későbbi problémák fellépése.

Kinek ajánlott a mellplasztika és kinek nem

A keblekkel való elégedetlenség akár az egész életminőségre rányomhatja a bélyeget, így ha a mellplasztika segítségetmellplasztikai műtét eredménye nyújtana a pszichés problémákra, mindenképpen javasolt. Hasonlóképp célszerű lehet mellette dönteni, ha azt egy betegség utáni helyreállítás indokolja, vagy ha a műtét után várhatóan elmúlnak majd a nyaki-, és hátfájdalmak. A testalkathoz nem passzoló, extrém méretű implantátumok viselését azonban a szakemberek nem javasolják. Az esztétikus, nőies és személyhez leginkább passzoló méret és implantátum kiválasztásában professzionális tanáccsal szolgálnak a komoly tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészek. A Budapesti Plasztikai Centrum orvosai között csak az előző jelzőkkel illetett szaktekintélyeket talál. Ismerje meg hazánk legjobb plasztikai sebészeit!

Hogyan zajlik a mellplasztika konzultáció?

orvosi megbeszélés

A műtétet megelőző, a sebésszel történő konzultációk során az orvos ismerteti az ügyféllel, mire számíthatnak amellplasztika műtétek után. Ekkor történik meg megfelelő implantátum kiválasztása is. Fontos, hogy a páciens reális elvárásokkal rendelkezzen az eredményt illetően, a testalkatával arányos kebelméretre vágyjon, és ne akarjon például az A-kosár helyett D-set a mellplasztika műtét után. Természetesen ebben is tanácsokkal segítik orvosaink, nem kell attól tartani, hogy az összképet nézve valamilyen esztétikai hiba merülne fel a végeredményt tekintve.

Mi a teendő mellplasztika műtét után?

A komolyabb fizikai erőfeszítéstől való tartózkodás mellett a beavatkozáson átesett nőknek egy speciális, úgynevezett kompressziós melltartót kell viselniük, amely javítja a vérkeringést, csökkenti a duzzanat kialakulását, és segít helyes pozícióban tartani az implantátumokat. Ez a lépés rendkívül fontos, a végeredményt is befolyásoló tényező. A ruhadarab éjjel-nappal kényelmes viseletet biztosít, és kapcsai elöl találhatók, hogy minél egyszerűbben le lehessen venni. Ha betartjuk orvosunk utasításait,a plasztikai műtét után néhány héten belül visszatérhetünk korábbi életünkhöz – persze sokkal csinosabban és magabiztosabban. Ebben az időszakban a sportolás még korlátok közé van szorítva, de amint a sebészünk engedélyt adott rá, újrakezdhetjük a testedzést.

A mellplasztikai műtét előnyei