Mellimplantátum cseréje


A mellimplantátum cseréje akkor lehet szükséges, ha a beültetett implantátum méretét meg szeretnénk változtatni vagy ha a a mellimplantátumot valamilyen okból el kell távolítani. Jó hír azonban, hogy ezzel egyidejűleg lehetőség van újabb behelyezésére is.

A cikkben megvizsgáltuk, hogy milyen esetekben szükséges a szilikon mellimplantátum cseréje és bemutatjuk a műtét menetét is.

Miért szükséges a mellimplantátum cseréje?

  1. Élettartama lejárt. A ma behelyezett legkorszerűbb, szilikon kohézív gél töltetű vagy poliuretén hab mellimplantátumok 20-25 évig is szolgálnak, de akár élethosszig is kitarthatnak, tehát nem kell feltétlenül cserélni. Ilyen hosszú élettartam persze csak a legkiválóbb gyártók termékeitől várható, amire gyártók szavatossági és élettartam garanciát vállalnak. A kevésbé magas minőségű termékek rövidebb idő alatt öregednek, ám nemcsak az implantátum élettartama, hanem a saját testi adottságok és a kiválasztott műtéti technika is befolyásolhatja, mikor jön el a csere ideje. Az implantátum állapotát képalkotó vizsgálattal ellenőrzik (ultrahang, MRI), amikor az élettartama a lejárat felé közelít, egy szakadást megelőzendő, javasolhatja a plasztikai sebész a cserét. 
  2. Szakadás miatt. Ritkán fordul elő, hogy a mellimplantátum nem megfelelő minőség, késői szövődmény (tokzsugorodás) vagy valamilyen más okból sérül, és a töltőanyag - fiziológiás sóoldat vagy szilikon gél - kifolyik vagy kiszivárog belőle. A sérült, kiszakadt mellimplantátumot a töltésétől függetlenül, minden esetben ki kell venni. 
  3. Esztétikai okból. Hosszú évek alatt nemcsak a divat, ízlésünk, hanem alakunk is megváltozik. Lehet, hogy méretváltás céljából vagy a mell deformálódása miatt más méretű vagy alakú kebleket szeretne valaki. A mellimplantátum cseréjével erre lehetősége is van. A régebben mellnagyobbító műtéten átesett nőknél előfordulhat, hogy az évek alatt, a szoptatás, várandósság vagy klimax hormonális változásai, nagyobb súlyingadozás miatt megereszkedett a mell, esetleg mell aszimmetria alakult ki.
  4. Tokzsugorodás miatt. Az implantátumot körülvevő hegszövet, a tok kialakulása természetes folyamat, ez a kötőszövetes tok tartja helyén az implantátumot. Szövődmény esetén azonban megkeményedik, megvastagodik, elmozdíthatja helyéről az implantátumot vagy eltorzíthatja az alakját.
szilikon mellimplantátum cseréje

A mellimplantátum cseréje műtét menete

  1. Konzultáció. A plasztikai sebész az első konzultáción a vizsgálat alapján elmondja a lehetőségeket, a pácienssel egyeztetik az igényeket, a szóba jöhető megoldások közül kiválasztják a legmegfelelőbbet. Az egyik legfontosabb kérdés az új implantátum kiválasztása, valamint a műtéti technika megválasztása. Az orvos fotón is megmutatja a várható eredményt, tájékoztatást ad a gyógyulás szakaszairól, a műtét utáni teendőkről, az esetleges szövődményekről. 
  2. Műtét előtt. A beavatkozás a páciens számára az első mellplasztika műtéthez hasonlóan zajlik. Fontos, hogy már a műtét előtt kerülje a dohányzást, mert a nikotin károsan befolyásolja a sebgyógyulást. A mellimplantátum csere műtét előtt teljes körű kivizsgálás (laborvizsgálat, EKG, képalkotó vizsgálatok) szükséges a műtétet befolyásoló esetleges egészségügyi probléma kizárására. A műtét kb. egy óráig tart, altatásban történik, ezért éhgyomorral érkezzen a klinikára. 
  3. A műtéti technikát a plasztikai sebész a mell alakját, szerkezetét, egyedi sajátosságait és a korábbi műtéti heget figyelembe véve választja meg. Általában a mell alatti redőben, a korábbi heget eltávolítva ejt bemetszést. A meglévő  implantátum kivétele után a körülötte képződött tokot is kimetszi, az új implantátumot részlegesen a mellizom alá helyezi be. 
  4. A műtétet követően a megfigyelési időszakban egy éjszakát az intézményben kell tölteni, majd otthon folytatódik a gyógyulás. Az első két hétben nem szabad autót vezetni, kerülni kell a karok emelgetését, fizikai megterhelést, a kímélő életmód zavartalanságáért ajánlatos megszervezni a segítséget, ebédrendelést. A harmadik héttől fokozatosan lehet visszatérni a megszokott életvitelhez. Négy hétig speciális melltartó viselése szükséges a kialakított helyzet stabilizálásáért. Szoláriumozni, napozni, szaunázni két hónapig nem szabad.

Milyen eredmény várható a mellimplantátum cseréjétől?

A mellimplantátum cserével megoldódik az a probléma, ami a korábbi implantátum eltávolítását szükségessé tette (elöregedés, tokzsugorodás, sérülés), az új implantátum behelyezésével ugyanakkor megőrizhető a már megszokott mellméret és kontúr, illetve az új igények szerint kialakítható a kívánt forma és méret. A cserével évtizedeken keresztül biztosítható a vonzó megjelenés, az a külső, amelyik már hozzánőtt valakinek a személyiségéhez és az önbizalmához.

A mellimplantátum cseréje ár

A mellimplantátum cseréje nagyjából 1.300.000 forintba kerül.

Mellimplantátum csere

1.300.000 Ft

Csepp mellimplantátummal

1.350.000 Ft

Kerek mellimplantátummal

1.320.000 Ft

Felvarrás + implantátum csere

1.670.000 Ft

A végső ár attól is függ, hogy a meglévő  mellimplantátumot garanciális feltételek mellett kell-e cserélni. Ebben az esetben magát az implantátumot nem, csak a beavatkozás árát kell fizetni. Erről pontos információt a konzultáción tud adni a plasztikai sebész a megbeszélt részletektől is függően. 

További kérdése van?

Kérdezzen ingyenes mellplasztika konzultáció keretében!

Jöjjön el egy személyes, kötelezettségektől mentes beszélgetésre, ahol minden kérdésére készséggel válaszolnak.

Kapcsolódó cikkeink


Mellplasztika

25% kedvezménnyel