Mellimplantátum cseréje


A mellimplantátum cseréje akkor lehet szükséges, ha a beültetett implantátum méretét meg szeretnénk változtatni vagy ha a a mellimplantátumot valamilyen okból el kell távolítani. Jó hír azonban, hogy ezzel egyidejűleg lehetőség van újabb behelyezésére is.

A cikkben megvizsgáltuk, hogy milyen esetekben szükséges a szilikon mellimplantátum cseréje és bemutatjuk a műtét menetét is.

Miért szükséges a mellimplantátum cseréje?

  1. Élettartama lejárt. A ma behelyezett legkorszerűbb, szilikon kohézív gél töltetű vagy poliuretén hab mellimplantátumok 20-25 évig is szolgálnak, de akár élethosszig is kitarthatnak, tehát nem kell feltétlenül cserélni. Ilyen hosszú élettartam persze csak a legkiválóbb gyártók termékeitől várható, amire gyártók szavatossági és élettartam garanciát vállalnak. A kevésbé magas minőségű termékek rövidebb idő alatt öregednek, ám nemcsak az implantátum élettartama, hanem a saját testi adottságok és a kiválasztott műtéti technika is befolyásolhatja, mikor jön el a csere ideje. Az implantátum állapotát képalkotó vizsgálattal ellenőrzik (ultrahang, MRI), amikor az élettartama a lejárat felé közelít, egy szakadást megelőzendő, javasolhatja a plasztikai sebész a cserét. 
  2. Szakadás miatt. Ritkán fordul elő, hogy a mellimplantátum nem megfelelő minőség, késői szövődmény (tokzsugorodás) vagy valamilyen más okból sérül, és a töltőanyag - fiziológiás sóoldat vagy szilikon gél - kifolyik vagy kiszivárog belőle. A sérült, kiszakadt mellimplantátumot a töltésétől függetlenül, minden esetben ki kell venni. 
  3. Esztétikai okból. Hosszú évek alatt nemcsak a divat, ízlésünk, hanem alakunk is megváltozik. Lehet, hogy méretváltás céljából vagy a mell deformálódása miatt más méretű vagy alakú kebleket szeretne valaki. A mellimplantátum cseréjével erre lehetősége is van. A régebben mellnagyobbító műtéten átesett nőknél előfordulhat, hogy az évek alatt, a szoptatás, várandósság vagy klimax hormonális változásai, nagyobb súlyingadozás miatt megereszkedett a mell, esetleg mell aszimmetria alakult ki.
  4. Tokzsugorodás miatt. Az implantátumot körülvevő hegszövet, a tok kialakulása természetes folyamat, ez a kötőszövetes tok tartja helyén az implantátumot. Szövődmény esetén azonban megkeményedik, megvastagodik, elmozdíthatja helyéről az implantátumot vagy eltorzíthatja az alakját.
szilikon mellimplantátum cseréje

A mellimplantátum cseréje műtét menete

  1. Konzultáció. A plasztikai sebész az első konzultáción a vizsgálat alapján elmondja a lehetőségeket, a pácienssel egyeztetik az igényeket, a szóba jöhető megoldások közül kiválasztják a legmegfelelőbbet. Az egyik legfontosabb kérdés az új implantátum kiválasztása, valamint a műtéti technika megválasztása. Az orvos fotón is megmutatja a várható eredményt, tájékoztatást ad a gyógyulás szakaszairól, a műtét utáni teendőkről, az esetleges szövődményekről. 
  2. Műtét előtt. A beavatkozás a páciens számára az első mellplasztika műtéthez hasonlóan zajlik. Fontos, hogy már a műtét előtt kerülje a dohányzást, mert a nikotin károsan befolyásolja a sebgyógyulást. A mellimplantátum csere műtét előtt teljes körű kivizsgálás (laborvizsgálat, EKG, képalkotó vizsgálatok) szükséges a műtétet befolyásoló esetleges egészségügyi probléma kizárására. A műtét kb. egy óráig tart, altatásban történik, ezért éhgyomorral érkezzen a klinikára. 
  3. A műtéti technikát a plasztikai sebész a mell alakját, szerkezetét, egyedi sajátosságait és a korábbi műtéti heget figyelembe véve választja meg. Általában a mell alatti redőben, a korábbi heget eltávolítva ejt bemetszést. A meglévő  implantátum kivétele után a körülötte képződött tokot is kimetszi, az új implantátumot részlegesen a mellizom alá helyezi be. 
  4. A műtétet követően a megfigyelési időszakban egy éjszakát az intézményben kell tölteni, majd otthon folytatódik a gyógyulás. Az első két hétben nem szabad autót vezetni, kerülni kell a karok emelgetését, fizikai megterhelést, a kímélő életmód zavartalanságáért ajánlatos megszervezni a segítséget, ebédrendelést. A harmadik héttől fokozatosan lehet visszatérni a megszokott életvitelhez. Négy hétig speciális melltartó viselése szükséges a kialakított helyzet stabilizálásáért. Szoláriumozni, napozni, szaunázni két hónapig nem szabad.

Milyen eredmény várható a mellimplantátum cseréjétől?

A mellimplantátum cserével megoldódik az a probléma, ami a korábbi implantátum eltávolítását szükségessé tette (elöregedés, tokzsugorodás, sérülés), az új implantátum behelyezésével ugyanakkor megőrizhető a már megszokott mellméret és kontúr, illetve az új igények szerint kialakítható a kívánt forma és méret. A cserével évtizedeken keresztül biztosítható a vonzó megjelenés, az a külső, amelyik már hozzánőtt valakinek a személyiségéhez és az önbizalmához.

A mellimplantátum cseréje ár

A mellimplantátum cseréje nagyjából 1.300.000 forintba kerül.

Mellimplantátum csere

1.300.000 Ft

Csepp mellimplantátummal

1.350.000 Ft

Kerek mellimplantátummal

1.320.000 Ft

Felvarrás + implantátum csere

1.670.000 Ft

A végső ár attól is függ, hogy a meglévő  mellimplantátumot garanciális feltételek mellett kell-e cserélni. Ebben az esetben magát az implantátumot nem, csak a beavatkozás árát kell fizetni. Erről pontos információt a konzultáción tud adni a plasztikai sebész a megbeszélt részletektől is függően. 

További kérdése van?

Kérdezzen ingyenes mellplasztika konzultáció keretében!

Jöjjön el egy személyes, kötelezettségektől mentes beszélgetésre, ahol minden kérdésére készséggel válaszolnak.

Kapcsolódó cikkeink


Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással