Elrontott plasztikai műtétek - és ami mögötte van


Mindenki találkozott már feltűnő plasztikai sebészeti hibákkal. Szinte egyértelműnek hangzik, de előfordulnak olyan esetek, ahol a hanyagság, figyelmetlenség miatt történt a hiba. Ezért nagyon fontos, hogy olyan klinikát válasszunk, aminek jó a hírneve, megbízhatunk benne és nem kell félnünk, hogy a végeredmény nem olyan lesz, mint vártuk. De mi is áll a hátterében az elrontott plasztikai műtéteknek? Az alábbi cikkben összeszedtük, mik lehetnek a hibák okai, és mit tehetünk mi, hogy elkerüljük azokat. Cikkünkből kiderül, hogyan válasszunk olyan klinikát, ahol minden apró részletre ügyelnek, és nyugodtan az orvos kezeire bízhatjuk magunkat.

Plasztikai sebészeti hibák

A plasztikai sebészeti hibákat kétféleképpen lehet megkülönböztetni. Az első kategória az esztétikai hibák, ilyen például az úgynevezett „kacsacsőr” vagy pedig az aránytalanul nagy mellek. Ezek a hibák egy hozzá nem értő számára is szabad szemmel láthatóak, egyértelmű, hogy a testrészek túlzott átalakításnak vannak kitéve. Hatásuk természetellenes és nem az egészséges külső kialakítását szolgálják.  Ezek nem utalnak gondos műtéti tervezésre és a háttérben valószínűleg olyan sebész áll, aki szereti eltúlozni a műtéteket. Ez a túlzás azonban nem vezet túl szép eredményhez. Habár a páciens is eshet túlzásokba kéréseivel és igényeivel, a sebész feladata, hogy kellőképpen megtervezze a műtétet és ne hozzon létre torz, elnagyolt testrészeket.

A második kategóriába inkább technikai eredetű hibák tartoznak. Ilyen például a rossz minőségű implantátum. Ennek a behelyezése tokzsugorodáshoz vezethet, vagyis nem egészséges tokképződéshez. Ilyenkor újabb műtétre van szükség, hogy kicseréljék az implantátumokat. Ezért nagyon fontos megbizonyosodni az implantátum minőségéről és ellenőrizni, hogy milyen tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Mik lehetnek a hibák okai?

A hibáknak többféle oka is lehet.

  1. Az első és leggyakoribb a felkészületlen tervezés és a hanyagság. Éppen ezért, fontos olyan sebészt választani, akinek sok éves tapasztalata van a műtétek megtervezésében és kivitelezésében is.
  2. A második leggyakoribb ok, hogy a műtét körülményei és higiéniája nem megfelelő.
  3. A harmadik ok pedig az orvos maga. Fontos, hogy olyan sebészt válasszunk, akinek tisztában vagyunk előző munkáival, kellőképpen megismertük azokat. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk a megérzéseinket a konzultáció során, mivel nagyon fontos, hogy meg tudjunk bízni abban, aki a műtét fogja végezni.
Elrontott plasztikai műtétek

Mi az, amire mi különös figyelmet kell fordítani?

Fontos, hogy a sebészeti körülmények minden egyes részletére figyelmet fordítson a klinika. Az eljárás és az orvostechnikai eszközök mind-mind FDA (Amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal) által vannak tanúsítva. Ez a legelfogadottabb és legmegbízhatóbb minősítés, amivel az eljárás körülményeit és a mellimplantátumokat tanúsítani lehet. A klinikán a legkiválóbb minőségű, FDA által elfogadott implantátumok kerülhetnek behelyezésre.  Az orvosok mind hozzáértő szakemberek, több éves tapasztalattal a plasztikai korrekciós műtétek terén. Figyelembe veszik a páciens testi adottságait és csak az állapot gondos felmérése után készítenek műtéti tervet. Ez szintén egy közös folyamat, ahol a páciens biztonságban érezheti magát és megoszthatja, pontosan milyen eredményt vár a műtéttől.  Az megoldás garantáltan természetes hatást fog kelteni, és sikeres lesz a gyógyulási folyamat is.

Ahhoz, hogy megbizonyosodjon az alkalmazott módszerekről és a szolgáltatások minőségéről, látogasson el a mellplasztika és a többi oldalunkra is. Tekintse meg a beszámolókat és a képeket az eredményekről.

A jó plasztikai sebész arányosságra, természetes hatásra törekszik, és mindent a páciens igényeihez és testi adottságaihoz van viszonyítva végez el.

Ha bármilyen kérdése van, vagy csak szeretne megbizonyosodni az ismertetett körülményekről, jelentkezzen be egy ingyenes konzultációra!

További kérdése van?

Kérdezzen ingyenes mellplasztika konzultáció keretében!

Jöjjön el egy személyes, kötelezettségektől mentes beszélgetésre, ahol minden kérdésére készséggel válaszolnak.

Kapcsolódó cikkeink


Ingyenes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással