Mommy makeover

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be személyes konzultációra!

Azok a nők, akik szem előtt tartják a mai szépségtrendeket, meg akarják őrizni testük húszas éveire jellemző feszességét, sportos vékonyságát az anyaság éveiben is. A várandósság, szoptatás hormonális változásai, a súlygyarapodás majd súlyvesztés természetes velejárója a szövetek megnyúlása, az alakváltozás. Ma már nem törvényszerű, hogy az anyai szerepkörrel el kell búcsúzni a fiatalos szexuális vonzerőtől.

A mommy makeover, a szülés utáni alakkorrekció lehetővé teszi a gyermekvállalás kedvezőtlen nyomainak eltüntetését. Mivel mindenki egyéni genetikai adottságokkal rendelkezik, eltérő, hogy milyen mértékben érintette testének egyes részeit egy vagy több gyermek vállalása. Ezért a mommy makeover minden esetben egyedi, több területet is érintő, kombinált plasztikai sebészeti beavatkozás.

Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással

Mit jelent a szülés utáni alakkorrekció?

Kevesen vannak, akik olyan szerencsés genetikai adottsággal rendelkeznek, hogy a gyermekáldás után szinte teljes mértékben visszanyerik korábbi alakjukat. A leginkább igénybe vett terület a has és a mell bőrének megnyúlása több gyermek után kivédhetetlen. Az előzetes konzultáció során az orvos és páciens felméri a korrekcióra szoruló területeket, megbeszélik, milyen beavatkozással milyen eredmény érhető el, lehetséges-e egy kombinált műtét során valamennyi korrekciót elvégezni, vagy csak több lépésben kivitelezhető. Az alábbi beavatkozások jönnek szóba:

  1. Mellfelvarrás
    A megereszkedés mértékétől függő műtéti technikával helyreállítható az eredeti anatómiai állapot, ha elegendő a mirigyállomány a mell kielégítő méretének megtartásához. A megnyúlt bőrfelesleg kimetszésével a mell valamennyit veszít méretéből. A beavatkozás során lehetőség van a bimbóudvar kisebbítésére is.
  2. Mellfelvarrás implantátum beültetésével
    Ha nincs elegendő mirigyállomány ahhoz, hogy a tervezett mellfelvarrással megfelelő mellméret maradjon meg, a mellfelvarrást implantátum beültetésével kombinálják. Ebben az esetben az implantátum megválasztásával nemcsak a mell helyzete, hanem mérete, alakja is formálható.
  3. Mellkisebbítés
    Előfordulhat, hogy a szoptatás befejeződése után zsírszövettel megnagyobbodott mirigyállomány marad vissza. A mellfelvarrás önmagában nem hozna tartós eredmény, mert a nagyméretű, elnehezedett emlők bőre ismét megnyúlna. Az elzsírosodott mirigyállomány egy részének eltávolításával, mellkisebbítéssel hozható csak létre megfelelő esztétikai eredmény.
  4. Hasplasztika
    Ha a has kitágult bőre nem nyeri vissza eredeti méretét, többletredőket, laza bőrfelszínt képez, amit gyakran a tágulás során keletkezett szakadások a kötőszövetben, a striák csíkoznak. A hasplasztika során kimetszik a megnyúlás után visszamaradt felesleges bőrtöbbletet.
  5. Hasplasztika zsírleszívással
    Esztétikusabb kontúr hozható létre, ha a hasplasztikát zsírleszívással kombinálják. Ezáltal a kedvezőtlen helyen lerakódott és a fogyással le nem ment zsírréteget is eltávolítják.

Mikor érdemes a mommy makeover beavatkozást elvégeztetni?

Ahhoz, hogy a plasztikai sebészeti beavatkozás a legoptimálisabb, tartós eredményt nyújtsa, fontos meghatározni, hogy mikor is történjen a műtét. Nyilván minden nő legszívesebben azonnal a régi bőrébe ugrana vissza, érdemes azonban várni a műtéttel, mert a természet maga is sok mindent elvégez a regenerálódás során, és csak akkor belevágni, amikor a szervezet már nem az „anyai üzemmódban” funkcionál. Mivel a szülés utáni alakkorrekció két leghangsúlyosabb területe a has és a mell, a plasztikai sebészeti beavatkozás időpontjának megállapításnál ennek a két területnek az állapotára figyeljünk!

  1. Has. Javasolt, hogy a műtét előtt az édesanya érje el azt a testsúlyt, amit a műtét után is szeretne megtartani, amivel a későbbiekben hosszabb távon is elégedett lesz. Először érdemes a súlyfeleslegtől megszabadulni, azután jöhet a has megnyúlt bőrének korrekciója. A műtét utáni nagyobb mértékű fogyás ugyanis ismételten laza, megnyúlt szöveteket eredményezne.
  2. Mell. Nemcsak a szoptatás, hanem már a várandósság alatt is megnő a mell. A tejtermelődés alatt megduzzadt tejmirigyek a szoptatás befejeződése után kb. hat hónappal nyerik el a már nem változó, állandó méretüket. A mirigyállomány között felszaporodott zsírszövet is ekkorra húzódik vissza abban a mértékben, amennyi várható.
  3. Két lépésben történő beavatkozásnál a két műtét között hat hónapnak kell eltelnie.

Mommy makeover árak

Műtét típusa

Kedvezményes ár (-tól)

Listaár

Hasplasztika

1.450.000 Ft

1.600.000 Ft

Mellplasztika

1.440.000 Ft

1.600.000 Ft

Zsírleszívás

600.000 Ft

800.000 Ft

Arcplasztika

1.600.000 Ft

1.800.000 Ft

További kérdése van?

Kérdezzen mellplasztika konzultáció keretében!

Jöjjön el egy személyes, kötelezettségektől mentes beszélgetésre, ahol minden kérdésére készséggel válaszolnak.

Kapcsolódó cikkeink


Személyes mellplasztika konzultáció Dr. Karvász Tamással